Člen Demokratov dostal úder päsťou. Predstaviteľov strany napadol nahnevaný muž

ta3/noviny.sk
23.8.2023 10:40

Členov strany Demokrati napadol počas toho, ako pripravovali jednu z akcií, okoloidúci muž. Jeden z predstaviteľov dokonca dostal úder päsťou do tváre. Na mieste musela zasahovať polícia.

Člen Demokratov dostal úder päsťou. Predstaviteľov strany napadol nahnevaný muž
Reprofoto/noviny.sk

Celá situácia sa odohrala na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Muž sa začal približovať ku členom strany Demokrati. Popri tom ničil aj rôzne predmety, okolo ktorých prechádzal, informuje portál noviny.sk. "Videl som, ako nejaký pán držal stierač v ruke, a potom začal kričať. Výrazne poškodil jedno auto, druhé iba mierne," zveril sa Juraj Dobšovič z Demokratov. 

Členovia strany sa muža snažili upokojiť, avšak ich snahy nepomohli a muž na nich vychrlil rasistické nadávky. "Snažil som sa útoku zabrániť tým, že som dal ruku medzi auto," uviedol Dobšovič. 

Lietali päste

Muž sa však nezastavil iba pri ničení majetku. Dobšoviča dokonca udrel päsťou do tváre. Na mieste musela zasahovať aj polícia a muža zadržala. 

"Môžeme potvrdiť, že na mieste udalosti bola zadržaná jedna podozrivá osoba. Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ Bratislava I začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci," uviedla pre slovenský portál hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková.

K incidentu sa vyjadrila i líderka Demokratov Andrea Letanovská. "Odsudzujeme takéto nenávistné prejavy a nenecháme sa nimi zastrašiť," uviedla a dodala, že sa nechce vrátiť do časov, keď boli politické názory potláčané násilím. 

Dobšovič sa k situácii vyjadril na sociálnej sieti:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok