Grécke úrady nariadili evakuáciu Atén. Požiar sa blíži k antickému mestu

ta3 ČTK
22.8.2023 16:45

Grécke úrady nariadili evakuáciu obyvateľov predmestí Atén. Informuje o tom agentúra AFP s odvolaním sa na hasičov. Požiar sa priblížil k obývanej oblasti obce Ano Liosia a reportér agentúry videl na mieste horiace domy. AFP odhaduje, že evakuované budú desaťtisíce ľudí.

Grécke úrady nariadili evakuáciu Atén. Požiar sa blíži k antickému mestu
twitter.com/nomadpossum (Ilu.)

65 lesných požiarov

Podľa popoludňajšieho vyhlásenia hasičov v utorok v krajine vypuklo 65 lesných požiarov. Situácia bola označená za najvážnejšiu v Atike, v oblasti okolo hlavného mesta Atény, a na severovýchode krajiny v blízkosti rieky Evros.

Grécke úrady už v pondelok vyzvali obyvateľov a turistov, aby dodržiavali nariadenia o evakuácii. Dnes úrady nariadili niekoľko ďalších evakuácií. V severovýchodnom meste Alexandrupoli bola v pondelok nariadená evakuácia nemocnice.

Viacero obetí

V súvislosti s požiarmi v Grécku za posledné dva dni zahynulo dvadsať ľudí. Záchranári dnes našli telá 18 ľudí pri rieke Evros na hraniciach s Tureckom. Úrady sa domnievajú, že išlo o migrantov. Jedno telo objavili záchranári už v pondelok a úrady sa obávajú, že bilancia nie je konečná.

Do Grécka smeruje nová pomoc z Chorvátska, Nemecka a Švédska. Do Grécka v utorok popoludní mieri aj tím českých hasičov, s ktorými budev krajine nasadený aj vrtuľník Black Hawk. Očakáva sa, že budú pomáhať v okolí mesta Alexandrupoli.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok