Sledujte RADAR: Slovensko bičujú horúčavy, prídu aj búrky. Zasiahnu tieto oblasti

ta3, iMeteo.sk
22.8.2023 13:29

Slovensko v utorok zasiahli ďalšie horúčavy. Teploty sa vyšplhali nad 30 stupňov, na západe môže byť až 35. Počas popoludnia sa na viacerých miestach vyskytnú búrky, intenzívnejšie majú prísť počas noci. Informuje o tom iMeteo.sk na sociálnej sieti.

Sledujte RADAR: Slovensko bičujú horúčavy, prídu aj búrky. Zasiahnu tieto oblasti
Profimedia

Prichádza oblačnosť

Ďalší horúci deň spôsobuje príliv teplého vzduchu a zároveň vplyv tlakovej výše, vysvetľuje iMeteo.sk. Vzduch je opäť vlhší a v ňom už popoludní začali vznikať búrky. "Búrky sa vyskytnú počas dnešného popoludnia, no to nebude všetko. Počas nočných hodín by nás mal zasiahnuť komplex rozpadajúcich sa búrok, ktoré budú intenzívnejšie ako počas dnešného popoludnia," píše meteorologický portál.

Na severe a východe sa už okolo poludnia kopila väčšia oblačnosť. Prídu slabšie prehánky a následne búrky. Tie však zasiahnu len východ Slovensko. Sprevádzať ich môžu prívalové zrážky.

Druhá vlna búrok

Podvečer sa bude na česko-poľskom pohraničí vytvárať výraznejšia vlna búrok, ktorá sa nad naše územie presunie večer a v noci. "Prakticky by sa mohla zopakovať situácia z uplynulej noci, kedy k nám z Poľska postúpila vlna búrok, ktorá priniesla búrky najmä na sever a východ krajiny, kde udrelo spolu až 5800 bleskov," uvádza iMeteo.

Intenzívne búrky sa v noci vyskytnú v Žilinskom, Prešovskom a Košickom kraji a prinesú príjemné osvieženie po horúcom dni. Vietor pri nich zosilnie.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok