Ďalší výsluch v kauze Rozuzlenie. Konečný vypovedal na NAKA, zadržaný nebol

ta3 TASR
21.8.2023 13:03

Výsluch šéfa Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) Romana Konečného na Národnej kriminálnej agentúre (NAKA) v Žiline sa skončil, zadržaný nebol. Pre médiá uviedol, že je ďalej obvinený a vo veci podali sťažnosť. Podľa svojich slov nevidí dôvod na odstúpenie z funkcie a v utorok (22. 8.) nastúpi do práce.

NAKA v akcii. Pri Leopoldove vykonáva procesné úkony
TASR – František Iván

Plná súčinnosť

"Podali sme sťažnosť. Vo veci sa nachádza vážny právny nedostatok, ktorý neumožňuje stíhanie pána riaditeľa NBÚ z formálno-právnych dôvodov, bez ohľadu na vecnú stránku celého skutku," povedal právny zástupca riaditeľa NBÚ Michal Mišík.

Dodal, že poskytli plnú súčinnosť a budú ju poskytovať aj naďalej. "Môj klient sa veľmi obsiahlo vyjadril ku všetkým skutočnostiam, ktoré mu jeho postavenie umožňuje," podotkol právny zástupca.

NAKA v rámci akcie Rozuzlenie vo štvrtok (17. 8.) obvinila viacero osôb, medzi nimi šéfov Slovenskej informačnej služby (SIS) a NBÚ. Šéfa SIS Michala A. polícia aj zadržala po tom, ako v piatok (18. 8.) vypovedal na NAKA v Žiline. Prepustili ho v nedeľu (20. 8.) ráno.

Obvinenie celkovo piatich ľudí sa týka zločineckej skupiny, ktorá mala sťažiť alebo mariť vyšetrovania korupčných a iných trestných činov, navodzovať dojem manipulácie výpovedí svedkov vyšetrovateľmi, ale aj diskreditovať orgány činné v trestnom konaní. Dve osoby obvinili pre zneužívanie právomoci verejného činiteľa z pomsty.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok