Šéf SIS Michal Aláč je prepustený na slobodu

ta3/TASR
20.8.2023 08:16

Po bývalom šéfovi tajných Vladimírovi Pčolinskom prepustili na slobodu aj šéfa SIS. Zo zadržania mal byť Aláč prepustený po vykonaní výsluchu.

Že je Aláč prepustený potvrdil odbor komunikácie policajného prezídia.  

"Vo veci obvineného boli v zákonnej lehote zadržania zo strany orgánov činných v trestnom konaní vykonávané také úkony, ktorých cieľom bolo v súlade so zásadou kontradiktórnosti vykonať preverenie všetkých skutočností vzťahujúcim sa k dôvodom väzby, vrátane skutočností uvádzaných samotným obvineným. Po vykonaní týchto úkonov vyšetrovateľ PZ dospel k názoru, že dôvody väzby pominuli, s čím sa stotožnil aj službukonajúci prokurátor ÚŠP GP SR a po tom ako udelil súhlas na prepustenie obvineného bol tento bezodkladne prepustený zo zadržania na slobodu," uviedlo Prezídium PZ.

Rozuzlenie

NAKA v rámci akcie Rozuzlenie vo štvrtok obvinila viacero osôb, medzi nimi šéfov SIS a Národného bezpečnostného úradu. Obvinenie šéfa SIS a ďalších štyroch osôb sa týka zločineckej skupiny, ktorá mala sťažiť alebo mariť vyšetrovania korupčných a iných trestných činov, navodzovať dojem manipulácie výpovedí svedkov vyšetrovateľmi, ale aj diskreditovať orgány činné v trestnom konaní. Dve osoby boli obvinené pre zneužívanie právomoci verejného činiteľa z pomsty.



zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok