Častejšie útoky Ukrajiny. Rusko odvrátilo v Moskovskej oblasti ďalšie údery dronom

TASR ta3
21.8.2023 08:42

Ruská armáda v pondelok ráno odrazila ukrajinský útok dronom na Moskovskú oblasť, tvrdí ruské ministerstvo obrany. Nebol však jediný. Informuje o tom agentúra AFP.

Útok na Kremeľ vyplašil Petrohrad. Vytvoril špeciálnu jednotku na boj s dronmi
TASR/AP

Útoky na Kremeľ

Bezpilotné lietadlo sa po zneškodnení zrútilo západne od Moskvy, uviedol ruský rezort obrany. Škody neboli hlásené. Podľa ministerstva bol letecký útok dronom odrazený asi o 6.50 h moskovského času. Rusko neskôr oznámilo ďalšie odrazenie ukrajinského útoku dronom v Istrinskom rajóne severozápadne od Moskvy. Tam bolo bezpilotné lietadlo zneškodnené o 8.16 h moskovského času, priblížilo ruské ministerstvo obrany.        

Agentúra Reuters informovala, že pre útok dronmi boli pozastavené prílety a odlety na moskovskom letisku Vnukovo. Prevádzku obmedzilo aj moskovské letisko Domodedovo "s cieľom zabezpečiť dodatočné bezpečnostné opatrenia pre lety", informovali v pondelok ruské tlačové agentúry s odvolaním na komunikačné oddelenie letiska.

Rusko v uplynulých mesiacoch čoraz častejšie informuje o útokoch ukrajinských dronov na pohraničné regióny aj na ruskú metropolu Moskva. Najmenej dva útoky nedávno zasiahli aj moskovskú štvrť, kde sídlia mnohé finančné a vládne inštitúcie. V máji Moskva oznámila zneškodnenie dvoch dronov, ktoré mierili na Kremeľ, pripomína AFP.

Ukrajina zvyčajne nekomentuje, kto stojí za útokmi na ruské územie, hoci oficiálni predstavitelia v súvislosti s nimi verejne vyjadrujú spokojnosť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok