Legenda, ikona pop-music, umelecký génius. Na Vaša Patejdla spomínajú aj politici

ta3 tasr
19.8.2023 19:13

Legenda, ikona československej pop-music, umelecký génius, nezabudnuteľné hity a radosť z hudby. Aj takto si spomenuli na zosnulého speváka a hudobníka Vaša Patejdla viacerí slovenskí politici na sociálnej sieti. Zároveň vyjadrili sústrasť jeho rodine a blízkym.

Legenda, ikona pop-music, umelecký génius. Na Vaša Patejdla spomínajú aj politici
TASR – František Iván

"Jeho tvorbu každý z nás veľmi dobre pozná, pretože ju milujeme už desiatky rokov. Vďaka jeho skvelým piesňam tu jeho odkaz ostane už navždy. Česť jeho pamiatke, odpočívajte v pokoji," napísalo hnutie Sme rodina. 

Jedinečná a vzácna legenda

Strana SaS skonštatovala, že každý má aspoň jednu peknú spomienku spätú s Patejdlovou piesňou. "Odišla ďalšia jedinečná a vzácna legenda, na ktorú budeme dlho spomínať," uviedla strana.

Poďakovanie za radosť z hudby

Hnutie OĽANO a priatelia označilo Patejdla za mimoriadneho a vzácneho človeka, vynikajúceho muzikanta a autora nesmrteľných hitov. Poslanec Národnej rady SR z hnutia Peter Pollák reagoval na správu o úmrtí Patejdla tým, že nás opustil jeden z najlepších skladateľov a hudobníkov. Šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová sa mu v spomienke poďakovala "za radosť z hudby, za melódie v srdci, za piesne v duši".

Ikona populárnej scény

"Odišla ikona československej a následne slovenskej populárnej scény. Geniálny skladateľ, úžasný hudobník Vašo Patejdl, na ktorého piesňach vyrastali celé generácie. Je to obrovská strata pre slovenskú kultúru," uviedol líder Hlasu-SD Peter Pellegrini. 

Niet stužkovej, svadby či oslavy bez Vaša a Elánu

Predseda Demokratov Eduard Heger dodal, že niet stužkovej, rodinnej oslavy alebo svadby, na ktorej by nezazneli piesne Elánu a Vaša Patejdla. "Prinášali, prinášajú a budú vždy prinášať radosť na každú oslavu, nech sa budú hrať kdekoľvek na svete," uviedol.

Umelecký génius

Šéf SNS Andrej Danko vyzdvihol texty Patejdlových piesní a jeho hudbu. "Lúčime sa s hudobnou legendou a umeleckým géniom," vyhlásil. Podobne to vníma aj nezaradený poslanec Tomáš Taraba. "Ďakujeme za prínos tvojej tvorby, ktorá dokázala, že aj slovenská hudba vie byť svetová," napísal na sociálnej sieti. Predseda hnutia Republika Milan Uhrík poznamenal, že legendy odchádzajú, no spomienky zostávajú. Patejdlove piesne sú podľa jeho slov nesmrteľné.

Výnimočný skladateľ hitov medzinárodnej úrovne

"Výnimočný skladateľ hitov medzinárodnej úrovne, ktoré zostávajú. Táto správa ma zasiahla. Ďakujem za radosť a umenie, ktoré Vašo neúnavne šíril," napísal predseda KDH Milan Majerský.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok