Hokejoví fanúšikovia v Trenčíne sa tešia parádnej novinke. Miesta priamo za plexisklom sú luxusné a na Slovensku nie všedné

ta3/Janka Danková
19.8.2023 09:34

Kým arény v zámorí sú známe práve svojimi miestami za plexisklom a ponúkajú tak fanúšikom priamy kontakt s ľadom, resp. s hráčmi, na Slovensku ide skôr o raritu. Na Zimnom štadióne Pavla Demitru v Trenčíne tak budú mať hokejoví priaznivci veľkú výsadu. Podľa slov predsedu predstavenstva HK Dukla Trenčín Miloša Radosu by mali byť miesta finančne dostupné pre každého.

Hokejoví fanúšikovia v Trenčíne sa tešia parádnej novinke. Miesta priamo za plexisklom sú luxusné  a na Slovensku nie všedné
ta3/Janka Danková

Viac ako sto lukratívnych miest

Ešte pred niekoľkými rokmi boli v priestore za trestnými lavicami a po ich bokoch klasické miesta na sedenie. Pri rekonštrukcii Zimného štadióna Pavla Demitru v Trenčíne, kedy sa menili sedadlá, sa kompetentní rozhodli pre zmenu – v blízkosti miest pre vylúčených hráčov bola možnosť už len stáť.

Dnes je skutočnosť iná. Za plexisklom sú vyvýšené dva rady na sedenie. "Autorom tejto myšlienky som spoločne s Petrom Neverišom. Už keď som začínal robiť múzeum, tak sme sa zhodli, že by bolo fajn znížiť tribúnu, resp. mať nejaké tie miesta pri mantineloch, za plexisklom. Spoločne aj s projektantom sme dospeli k tomu, čo môžete vidieť dnes. Ide o 144 celkom lukratívnych miest. Súčasne zostala zachovaná kapacita na státie za týmito miestami," vyslovil exkluzívne pre ta3 predseda predstavenstva HK Dukla Trenčín Miloš Radosa. Za miestami na sedenie je tak ulička, cez ktorú vedia ľudia prejsť a za ňou ešte miesta na státie.

Miesta pre každého

"Zažil som to vo Washingtone. Mal som lístok takto ku plexisklu a bol veľmi drahý," rozosmial sa Radosa pri svojej spomienke. "V zámorí sú takéto miesta veľmi obľubované a súčasne veľmi drahé. U nás to chceme aj pre fanúšikov, rovnako aj pre sponzorov, keďže pre nich máme limitovaný priestor. Vo všeobecnosti ale, kto bude mať záujem, určite sa bude vedieť dostať na tieto miesta, ktoré ponúkajú priamy kontakt s ľadom," pokračoval. Podľa jeho slov si bude možné zakúpiť na tieto miesta aj permanentky.

Novinka je už odskúšaná

Už na začiatku augusta, kedy sa v Trenčíne konal prestížny Hlinka Gretzky Cup, mohli ľudia „otestovať“ nové miesta na štadióne. Rovnako aj na rozlúčkovom zápase Mariána Hossu. "Realizátorom bolo mesto, ktoré je majiteľom štadióna. Chcelo, aby to bolo hotové do Hlinka Gretzky Cupu. Máme to teda už odskúšané, na niekoľkých stretnutiach tam už ľudia sedeli. Pochvaľovali si. Teraz cez leto sa vzhľadom na počasie rosia plexiskla, ale keď sa ochladí, to budú skutočne výborné miesta. Oba rady," dodal Radosa.

"Je to fantastické sedenie. Najradšej by som tam bol vždy, keď sa dá. Úžasný výhľad, úžasný zážitok. A najmä úžasný nápad," povedal fanúšik Radovan, ktorý okúsil nové miesta pri plexiskle medzi prvými.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok