FOTO/VIDEO: Marián Hossa sa rozlúčil s kariérou. Do Trenčína prišli najväčšie hokejové legendy

ta3 tasr
18.8.2023 14:56

Marián Hossa odohral svoj posledný zápas v piatok na zimnom štadióne v Trenčíne, kde hokejovo vyrastal. Pred vypredaným štadiónom sa rozlúčil v exhibícii plnej zvučných mien z NHL i slovenskej reprezentácie.

Spolu s bratom Marcelom si zahral v oboch tímoch a za oba sa aj gólovo presadil. Duel sa skončil víťazstvom bieleho tímu 10:9 v predĺžení. Pár sekúnd pred jeho koncom rozhodol Rastislav Pavlikovský. 

Zmeny v zostave

Pred stretnutím prišlo k zmenám v zostavách. Do Trenčína nepricestoval z rodinných dôvodov Patrick Sharp a pre zranenie ani Henrik Zetterberg. Nahradili ich Tomáš Jurčo a Viktor Stalberg. Zetterberg sa divákom prihovoril aspoň prostredníctvom videa rovnako ako Patrick Kane, Brent Seabrook, či bývalý Hossov tréner Joel Quenneville. Všetci zožali potlesk vypredaných tribún.

Gólová bodka

Slovenský hokejista sa v zápase gólovo presadil a dal tak peknú bodku za mimoriadne úspešnou kariérou. Tú musel pre zdravotné problémy prerušiť v celom ročníku 2017/18, na ľad sa napokon už nevrátil. Kariéru oficiálne ukončil vlani v apríli. V NHL odohral 1309 zápasov základnej časti v drese Ottawy Senators, Atlanty Thrashers, Pittsburghu Penguins, Detroitu Red Wings a Chicaga Blackhawks. Nazbieral v nich 1134 bodov za 525 gólov a 609 asistencií. Vo ôsmich sezónach strelil minimálne 30 gólov, v troch pokoril 40-gólovú hranicu. Počas mimoriadne úspešnej kariéry získal s Blackhawks tri Stanleyho poháre, vo finále play off si zahral aj s Pittsburghom a Detroitom.

Hossa je jediný hráč v histórii NHL, ktorý hral trikrát vo finále Stanley Cupu v troch rôznych kluboch. V play off odohral 205 duelov a nazbieral v nich 149 bodov (52+97). Od roku 2020 je členom Hokejovej siene slávy v Toronte a Chicago slávnostne vyradilo jeho dres s číslom 81.

Goodbye Game#81

Hossa tím bieli - Hossa tím čierni 10:9 pp (4:2, 3:2, 2:5 - 1:0)
Góly: 4. Sekera, 8. Marián Hossa, 9. Havlát, 20. Jurčo, 25. Alfredsson, 28. Teräväinen, 38. Stalberg, 43. Kempný, 52. Handzuš, 65. Pavlikovský - 44., 50. a 57. Radivojevič, 6. a 32. Toews, 13. Krüger, 33. Šatan, 49. Tatar, 58. Marián Hossa. Rozhodovali: Novák - Lokšík, Krist, 6150 divákov.

Tím bielych: Halák - Byfuglien, Rozsíval, Sekera, Lidström, Kempný, Lilja - Marián Hossa, Marcel Hossa, Havlát, Alfredsson, Jurčo, Teräväinen, Stalberg, Ra. Pavlikovský, Handzuš, Holmström. Tréneri Július Šupler a Marián Gáborík.
Tím čiernych: Mrázek (Darling) - Chára, Oduya, Hjalmarsson, Višňovský, Keith, Lintner - Marián Hossa, Marcel Hossa, Šatan, Krüger, Toews, Tatar, Kopecký, Pálffy, Bondra, Radivojevič. Tréneri Ján Filc a František Hossa.

Pozrite si príchod hráčov na ľadovú plochu:

Vo videách nižšie si môžete pozrieť losovanie hráčov aj atmosféru pred zápasom:

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok