Ústavnoprávny výbor sa nepodarilo otvoriť, prišli len dvaja poslanci. Je to hanba, tvrdí Šeliga

ta3/TASR
18.8.2023 11:28

Ústavnoprávny výbor Národnej rady (NR) SR sa údajným manipulovaním nahrávok a prepisov policajných vyšetrovateľov v piatok nezaoberal. Nebol uznášaniaschopný. Rokovanie inicioval nezaradený poslanec Juraj Šeliga.

Predseda výboru Milan Vetrák (OĽANO a priatelia) ocenil, že viacerí pozvaní hostia prišli. Poznamenal, že vzhľadom na ich program sa nedalo rokovanie zorganizovať tak, aby prišli naraz všetci, ktorých účasť Šeliga navrhoval. Kritizoval však neúčasť poslancov vo výbore a skonštatoval, že ľudia by mali vo voľbách za to vystaviť vizitku poslancom z opozície a Sme rodina. Myslí si, že mali prísť a o tejto téme diskutovať.

Manipulácie nahrávok

Neúčasť poslancov z opozície na výbore označil Šeliga za hanbu aj vzhľadom na ich vyjadrenia o policajnom prevrate v krajine. Poznamenal, že keď treba konať, tak nekonajú. Chcel, aby výbor riešil "podozrenia z účelového nevyšetrovania manipulácie policajných nahrávok vyšetrovateľov". Myslí si, že prípad zle prepísaných nahrávok elitných vyšetrovateľov je mimoriadne vážny. Tvrdí, že predstavitelia Smeru-SD tak podsúvajú verejnosti klamlivý a manipulatívny obraz o tom, že polícia konala na objednávku.

Pozvanie na výbor dostali generálny prokurátor Maroš Žilinka, prokurátor bratislavskej krajskej prokuratúry Rastislav Remeta a dočasný riaditeľ Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR Peter Juhás. Výbor sa manipulácii policajných nahrávok nevenoval,nebol uznášaniaschopný

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok