Nad Moskvou bol zostrelený dron, trosky poškodili výstavný pavilón

ta3 ČTK
18.8.2023 08:23

Nad Moskvou bol v noci na dnes zostrelený dron, ktorého trosky poškodili jeden z pavilónov miestneho výstaviska, informovala agentúra TASS s odvolaním sa na záchranárov a starostu mesta Sergeja Sobjanina. Podľa nich nebol nikto zranený. V dôsledku incidentu bol nakrátko uzavretý vzdušný priestor nad všetkými civilnými letiskami ruského hlavného mesta vrátane medzinárodného letiska Šeremetevo a letiska Vnukovo.

Hlásia žiadne významné škody

Agentúra Reuters s odvolaním sa na svedka informovala o hlasnom výbuchu neďaleko centra ruského hlavného mesta. Moskovské úrady následne uviedli, že protivzdušná obrana zničila dron približne o 04:00 miestneho času (03:00 SELČ). Moskovské výstavisko sa nachádza približne šesť kilometrov severne od Kremľa.

Sobjanin napísal, že ani na výstavisku neboli hlásené žiadne významné škody. Agentúra TASS informuje o poškodení jedného z pavilónov. Na mieste zasahovali záchranné zložky. Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že za pokusom o útok stojí Ukrajina. Tá sa k incidentu zatiaľ nevyjadrila.

Vzdušný priestor nad štyrmi moskovskými letiskami bol v dôsledku incidentu nakrátko uzavretý, pričom sedem letov bolo presmerovaných na iné letiská, uviedla agentúra Reuters.

Podľa ruskej verzie BBC je dnešný incident s dronom tretím útokom v oblasti Moskvy tento mesiac a ôsmym od začiatku mája.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok