Smer-SSD podal návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze, Kollár už oznámil jej dátum

ta3 tasr
17.8.2023 15:29

Opozičný Smer-SSD podal návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR v súvislosti s kauzou Rozuzlenie a zásahom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Strana chce docieliť odvolanie policajného prezidenta Štefana Hamrana. Informoval o tom predseda strany Robert Fico na sociálnej sieti.

Lokácie
TA3 / David Duducz

"Podali sme návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze NR SR na ktorej, okrem iného, žiadame odvolanie prezidenta Policajného zboru Štefana Hamrana a prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, aby poslancom NR SR vysvetlila, aké opatrenie prijala na zabezpečenie riadneho chodu ústavných orgánov," priblížil Fico. V súvislosti s aktuálnou situáciou hovorí naďalej o policajnom prevrate a snahe o likvidáciu politickej opozície.

Dátum je známy

Boris Kollár medzičasom informoval, že mimoriadna schôdza v súvislosti so zásahom Národnej kriminálnej agentúry a akciou Rozuzlenie má byť v pondelok (21. 8.) o 11.00 h.

Rozuzlenie

NAKA v rámci akcie Rozuzlenie vo štvrtok obvinila viacero osôb. Medzi nimi podnikateľa Petra Košča, bývalého príslušníka Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského, príslušníka SIS Michala Aláča, bývalého príslušníka NAKA Jána Kaľavského a bývalého príslušníka SIS Martina Ciriaka. Obvinenie sa týka zločineckej skupiny, ktorá mala sťažiť alebo mariť vyšetrovania korupčných a iných trestných činov či navodzovať dojem o manipulácii výpovedí svedkov vyšetrovateľmi, ale aj diskreditovať orgány činné v trestnom konaní. Ďalší dvaja policajti boli zadržaní ako podozriví. Prezidentka vyzvala premiéra, aby zvolal v tejto súvislosti bezpečnostnú radu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok