FOTO/VIDEO: Bezmocnosť po explózii v Dominikánskej republike. Počet obetí stúpol, ľudí hľadajú v troskách

ta3
16.8.2023 20:56

Počet obetí z pondelňajšej explózie v meste San Cristóbal v Dominikánskej republike vzrástol na 25, informovala o tom v stredu agentúra AFP s odvolaním sa na miestne úrady. Záchranári stále prehľadávajú trosky mnohých obchodov, ktoré zničil výbuch a následný požiar. Príčina nešťastia stále nie je známa, podľa niektorých médií išlo možno o výbuch plynu.

FOTO/VIDEO: Bezmocnosť po explózii v Dominikánskej republike. Počet obetí stúpol, ľudí hľadajú v troskách
TASR/AP

"Počet obetí vzrástol na 25, nový údaj zahŕňa ďalšie telá nájdené v troskách aj úmrtí zranených v nemocniciach," citoval miestny server RCC Media zástupca šéfa civilnej obrany. Minister vnútra Jesús Vásquez označil udalosť v San Cristóbali za tragédiu pre celú krajinu a vyjadril ľútosť nad tým, že niektorí zneužili nešťastie ku krádežiam v zničených obchodoch.

Mesto San Cristóbal, ktoré leží asi 20 kilometrov od centra metropoly Santo Domingo a má zhruba 200 000 obyvateľov, navštívil v utorok prezident krajiny Luis Abinader. V stredu sa v miestnom kostole zúčastnil omše za obete nešťastia.

Výbuch zaznel v pondelok okolo 15:00 miestneho času (asi 21:00 SELČ), bližšie okolnosti zatiaľ nie sú známe. Niektoré médiá písali, že explózia nastala v pekárstve, iné že to bolo v železiarstve. Požiar zasiahol aj továreň na plasty a úplne zničil niekoľko obchodov a viac ako desiatku áut, ako je vidieť na záberoch miestnych médií.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok