FOTO/VIDEO: Tenerife stále pustoší silný požiar. Čo treba robiť, ak sa nachádzate na ostrove?

ta3/čtk
17.8.2023 18:35

Prírodný požiar na kanárskom ostrove Tenerife už zničil vyše 2600 hektárov pôdy. Plamene priamo ohrozujú obyvateľov šiestich obcí. Podľa regionálnej vlády Kanárskych ostrov ide o najkomplikovanejší lesný požiar za uplynulých 40 rokov.

Plamene sa ďalej rýchlo šíria kvôli dlhotrvajúcemu suchu, prácu hasičom sťažuje aj zle prístupný terén. S lesnými požiarmi bojujú hasiči aj na juhu Turecka neďaleko turistického letoviska Alanya.

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR upozorňuje na lesné požiare na španielskom ostrove Tenerife. Turistov vyzýva na opatrnosť. Informovalo o tom na webe.

"Ak sa nachádzate alebo plánujete vycestovať do blízkosti zasiahnutých oblastí, buďte opatrní, riaďte sa pokynmi miestnych úradov a rešpektujte postupy bezpečnostných a záchranných zložiek," uviedol rezort.

Slováci môžu v urgentných prípadoch, akými sú napríklad ohrozenie života, hospitalizácia, úmrtie blízkej osoby či zatknutie, volať na pohotovostné číslo Veľvyslanectva SR v Madride +34609002803.

Lesný požiar na ostrove Tenerife sa rozšíril na plochu viac než 2600 hektárov. Úrady vo viacerých oblastiach nariadili evakuáciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok