Ostravar Aréna bude naším domovom. Poznáme rozpis zápasov hokejových reprezentantov

ta3 TASR
15.8.2023 12:06

Slovenskí hokejoví reprezentanti odštartujú svoje účinkovanie na budúcoročných majstrovstvách sveta v Česku zápasom proti Nemecku. Úvodný duel v ostravskej B-skupine odohrajú v piatok 10. mája o 16.20 h. V základnej skupine sa stretnú ešte s Kazachstanom, USA, Poľskom, Francúzskom, Lotyšskom a Švédskom.

Ostravar Aréna bude naším domovom. Poznáme rozpis zápasov hokejových reprezentantov
TASR/Martin Baumann

Na skok to majú Slováci i Poliaci

Organizátori MS 2024 zverejnili prostredníctvom webu IIHF rozpis turnaja. Slováci otvoria súbojom s finalistami tohtoročných MS v Tampere a Rige celý šampionát, v rovnakom čase je na programe aj prvý zápas v pražskej A-skupine medzi Švajčiarskom a Nórskom.

Po dni voľna čaká ďalší duel slovenských reprezentantov v nedeľu 12. mája, keď o 12.20 nastúpia proti Kazachstanu. Následne budú mať niečo vyše 24 hodín na to, aby sa pripravili na pondelkový súboj s USA (16.20). 

V stredu 15. mája prvýkrát nastúpia vo večernom čase, keď sa stretnú s Poľskom, ktoré sa vracia do elitnej kategórie po postupe z A-skupiny I. divízie MS. Slováci odohrajú o 20.20 h aj zvyšné tri skupinové stretnutia v Ostrava Aréne. Po dvoch voľných dňoch si v sobotu 18. mája zmerajú sily s Francúzskom a o deň neskôr s Lotyšskom, teda tímom, ktorý na tohtoročných MS postúpil zo skupiny na ich úkor. Skupinovú fázu zakončia v utorok 21. mája súbojom so Švédskom.

Predstavitelia organizačného výboru MS 2024 už v júni potvrdili zaradenie slovenských hokejistov do základnej B-skupiny v Ostrave, kde budú mať takmer domáce prostredie. Pristúpili tak k jedinej zmene v zložení skupín, keď obhajcov titulu z Kanady poslali do hlavného mesta výmenou za reprezentáciu USA. 

Do Ostravy to majú "na skok" aj poľskí fanúšikovia. Ostravská aréna tak bude domovom slovenskej reprezentácie rovnako ako počas MS 2004 a 2015. "Vďaka zloženiu ostravskej skupiny očakávame veľký príliv fanúšikov. A to nielen s ohľadom na účasť slovenského tímu, ale aj poľských hokejistov, ktorí si o postup zo skupiny zahrajú po 22 rokoch. Verím, že fanúšikovia vytvoria skvelú atmosféru aj hráčom zo Spojených štátov, Nemecka alebo Švédska, a aj ďalším tímom hrajúcim v moravsko-sliezskej metropole," uviedol prezident ostravského organizačného výboru Aleš Pavlík.

Pražská skupina

V pražskej A-skupine sa o postup pobijú Kanaďania, Fíni, Švajčiari, domáci Česi, Dáni, Nóri, Rakúšania a Briti. Tím z usporiadateľskej krajiny začne účinkovanie v skupine v piatok 10. mája proti Fínsku a zakončí ho 21. mája atraktívnym súbojom s úradujúcimi majstrami sveta z Kanady. 

"Herný plán sme zostavovali tak, aby sme každý deň ponúkli fanúšikom atraktívne tímy, nikoho neznevýhodňovali a všetko prebehlo podľa športových regulí. To sa nám podarilo a som rád, že sa rokovania so všetkými subjektmi zaobišli bez zásadných pripomienok," komentoval skladbu harmonogramu generálny sekretár Českého zväzu ľadového hokeja Jan Černý.

Koľko stoja vstupenky?

Vstupenky na MS sa začnú predávať 10. októbra o 10.00 h. Rovnako ako v minulosti budú na úvod k dispozícii len denné balíčky na dva, respektíve tri zápasy. Usporiadatelia rozdelili vstupenky do šiestich skupín podľa atraktivity zápasov i hracích dňov a do troch cenových kategórií podľa umiestenia sedadla v aréne. V Ostrave stojí balíček na deň, keď hrajú Slováci, v prvej cenovej kategórii od 157 do 202 eur, v druhej kategórii od 123 do 169 eur a v tretej kategórii od 94 do 123 eur.

Budúcoročný šampionát sa uskutoční od 10. do 26. mája. Súboje v základných skupinách sa odohrajú od piatka 10. mája do utorka 21. mája, štvrťfinále je na programe o dva dni neskôr, semifinále v sobotu a zápasy o medaily v nedeľu 26. mája.

Zloženie základných skupín MS 2024 v Česku:

Praha (A-skupina): Kanada, Fínsko, Švajčiarsko, Česko, Dánsko, Nórsko, Rakúsko, Veľká Británia
Ostrava (B-skupina): USA, Nemecko, Švédsko, SLOVENSKO, Lotyšsko, Francúzsko, Kazachstan, Poľsko

Program SR v ostravskej B-skupine MS 2024:

Piatok 10. mája o 16.20: SLOVENSKO - Nemecko
Nedeľa 12. mája o 12.20: SLOVENSKO - Kazachstan
Pondelok 13. mája o 16.20: USA - SLOVENSKO
Streda 15. mája o 20.20: SLOVENSKO - Poľsko
Sobota 18. mája o 20.20: Francúzsko - SLOVENSKO
Nedeľa 19. mája o 20.20: SLOVENSKO - Lotyšsko
Utorok 21. mája o 20.20: Švédsko - SLOVENSKO

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok