Miesto zábavy sa zmenilo na horor. Nešťastie postihlo najväčší zábavný park v Nemecku

ta3 TASR
15.8.2023 10:21

Sedem ľudí utrpelo zranenia pri nehode, ku ktorej došlo v pondelok v najväčšom nemeckom zábavnom parku Europa-Park v obci Rust na juhozápade krajiny. Informuje agentúra AP, ktorá cituje miestnu políciu.

Miesto zábavy sa zmenilo na horor. Nešťastie postihlo najväčší zábavný park v Nemecku
TASR/DPA

Zranili sa aj diváci

Vedenie parku oznámilo, že počas popoludňajšieho akrobatického vystúpenia praskol mobilný bazén a k nemu pripevnené skokanské plošiny. Voda z bazéna zároveň vytiekla do priľahlej vodnej atrakcie nazvanej Atlantica SuperSplash.

Zranenia podľa polície utrpelo päť účinkujúcich a dvaja návštevníci, pričom traja z účinkujúcich boli prevezení do nemocnice na ďalšie vyšetrenia. Príčina nehody nebola bezprostredne známa.

Druhé nešťastie tento rok

Europa-Park je vyhľadávanou turistickou atrakciou. Vlani ho navštívilo viac ako šesť miliónov návštevníkov, a to prevažne z Nemecka, ako aj Francúzska a Švajčiarska, pri hraniciach ktorých sa nachádza. Je tematicky rozdelený na viacero častí venovaných buď európskym krajinám, alebo aj fantasy svetom.

Konajú sa v ňom konferencie a rôzne podujatia či natáčajú televízne programy. V júni tam vypukol veľký požiar, ktorý si vyžiadal evakuáciu celého parku. Pri tomto incidente sa ľahko zranili dvaja hasiči, všetci návštevníci však vyviazli bez ujmy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok