Hviezdy NHL okúsia trenčiansky ľad. Aj títo velikáni prídu na Hossov rozlúčkový zápas

ta3/Patrik Mindžák, TASR
14.8.2023 13:33

Rozlúčkový zápas Mariána Hossu s kariérou pod názvom Goodbye Game 81 bude mať aj atraktívny sprievodný program. Trenčín bude 18. augusta dejiskom súťaží a zábavy, ale predovšetkým skvelej exhibície, ktorá dá definitívnu bodku za kariérou jedného z najúspešnejších útočníkov v slovenskej hokejovej histórii. Vybrali sme niekoľko hokejistov, ktorých kariéru a spojitosť s Hossom sme priblížili, no a tí sa predstavia aj v spomínanom Trenčíne.

Hviezdy NHL okúsia trenčiansky ľad. Aj títo velikáni prídu na Hossov rozlúčkový zápas
TASR/Pavel Neubauer

Súťaž o zvyšné vstupenky

Podujatie odštartuje v piatok 18. augusta už od 12.00 na Mierovom námestí v Trenčíne, kde sa zídu všetci účastníci rozlúčkového zápasu. Nasledovať bude rozdelenie do dvoch tímov a bohatý program pre fanúšikov s viacerými súťažami o skvelé ceny vrátane suvenírov. Súčasťou programu bude tiež súťaž o posledných 81 vstupeniek. Tí, ktorí sa na rozlúčkovú exhibíciu nedostanú, si budú môcť pozrieť živý prenos priamo na námestí. 

"Myšlienka takejto rozlúčky vzišla už dávnejšie. Prvotne som jej nebol príliš naklonený, ale Peter Neveriš ma nahováral, že by bolo pekné rozlúčiť sa takýmto zápasom doma na Slovensku. Časom som sa pozrel na to z iného pohľadu a povedal som si, že do toho pôjdem. Finišujeme s prípravami a môžem prezradiť, že spoločne s celým tímom, ktorému sa touto ceste chcem veľmi pekne poďakovať za pomoc s organizáciou, sa už nevieme dočkať toho veľkého dňa," povedal Hossa.

Na zápase by sa malo zúčastniť 33 známych hokejových mien, z toho traja brankári a pätnásť korčuliarov na oboch stranách. "Vybral som si chlapcov, s ktorými som sa najviac zblížil počas mojej kariéry, s ktorými som pôsobil v kluboch NHL a s ktorými som dodnes v kontakte. Začal som ich oslovovať a som rád, že mnohí chalani prisľúbili účasť. Spätná väzba od mnohých nás príjemne prekvapila," dodal Hossa.

Čo meno, to legenda

Úvodné buly duelu hodia v symbolickom čase 18.18 h. Hrať sa bude klasicky 3x20 minút. Celé podujatia bude mať aj charitatívny rozmer. "Významnú časť zo vstupného plánujeme darovať na charitatívny účel v trenčianskom regióne. Odpichneme sa od dlhoročnej spolupráce so známym trenčianskym podujatím Hviezdy deťom. Výťažok z Mariánovho rozlúčkového zápasu budeme prerozdeľovať práve zariadeniam, s ktorými spolupracujú organizátori tohto podujatia," prezradil spoluorganizátor podujatia Peter Neveriš.

Exibície sa zúčastnia aj hráči ako Zdeno Chára, Peter Bondra, Marián Gáborík, Marcel Hossa, Tomáš Kopecký, Michal Handzuš, Miroslav Šatan, Andrej Sekera, Ľubomír Višňovský, Žigmund Pálffy, Nicklas Hjalmarsson, Patrick Sharp, Duncan Keith, Tomas Holmström, Martin Havlát či Michal Rozsíval.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok