Prepustili aj Stahla. Spolu s Gašparom budú stíhaní na slobode

ta3 TASR
13.8.2023 18:08

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku nevyhovel žiadosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry o vzatie obvineného Romana Stahla v rámci akcie Ezechiel 7 do väzby a prepustil ho zo zadržania na slobodu. Uviedla to hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

"Sudca síce konštatoval dôvodnosť trestného stíhania obvineného, ale vzhľadom na dokumentované štádium trestného stíhania nekonštatoval žiadny z dôvodov väzby uvedených v Trestnom poriadku," priblížila.

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné. Prokurátor proti nemu podal sťažnosť, o ktorej má 21. augusta rozhodnúť Najvyšší súd SR.

Polícia v piatok 11. augusta zadržala a obvinila exprezidenta Policajného zboru Tibora Gašpara a Stahla pre podozrenia z korupcie. Vyšetrovateľ podal v sobotu 12. augusta podnet na ich väzobné stíhanie. 

V prípade Gašpara prokurátor ÚŠP nevidel dôvody na kolúznu väzbu, preto ho v nedeľu z policajného zadržania prepustil. V prípade obvineného Stahla podal návrh na vzatie do väzby z dôvodu kolúznej väzby. Obvinený je aj nitriansky podnikateľ Norbert Bödör.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok