Exprezidenta polície Gašpara prepustili. Je stíhaný na slobode, zdieľal prvú reakciu

ta3 tasr
13.8.2023 06:58

Bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara prepustili o druhej ráno z policajného zadržania. Informujú o tom na sociálnej sieti jeho advokát Marek Para a syn Pavol Gašpar. Ako zistila ta3, s návrhom NAKA na vzatie Gašpara do väzby sa nestotožnil prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry.

Väzba len pre Stahla

Ako tvrdí Para, prokurátor sa nestotožnil s názorom vyšetrovateľa a nevidel existenciu dôvodov na zadržanie Gašpara. "Naďalej zostáva obvinený. Podali sme sťažnosť a o nej bude rozhodovať prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry," uviedol.

Dodal, že o návrhu na vzatie do väzby v prípade obvineného Romana Stahla má v nedeľu rozhodovať predseda Špecializovaného trestného súdu v Pezinku Ján Hrubala od 13.00 h.

Gašpara v piatok (11. 8.) ráno zadržali a obvinili v súvislosti s podozrením z korupčnej trestnej činnosti v rámci policajnej akcie Ezechiel 7. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry podal v sobotu (12. 8.) podnet na väzobné stíhanie Gašpara aj ďalšieho obvineného Stahla. Obvinený je aj nitriansky podnikateľ Norbert Bödör.

Vyjadrenie Gašpara

K situácii sa už vyjadril aj policajný exprezident. Na sociálnej sieti zverejnil video a poďakoval sa tým, ktorí mu vyjadrovali podporu. "Som nesmierne rád, že ste kričali so mnou, pretože opäť by im toto prešlo, keby sme sa neozvali. Viac vám prinesiem v najbližších dňoch," povedal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok