Hororové zábery zo Záporožia: Rusi odpálili raketu, dopadla neďaleko ukrajinských detí

ta3
13.8.2023 09:16

Ruské sily pokračujú v masívnom ostreľovaní ukrajinských miest. Ukrajincom lietajú nad hlavami rakety, ktoré dopadajú aj tam, kde by ich nikto nečakal. Mužovi v Záporoží sa podarilo natočiť video, ktoré zachytáva dopad jednej z nich. Preletela nad hlavami malých detí a neďaleko nich explodovala. Upozornil na to web CNN Prima News.

Hororové zábery zo Záporožia: Rusi odpálili raketu, dopadla neďaleko ukrajinských detí
reprofoto Twitter/Defense of Ukraine

Krik a plač

Video zdieľalo na sociálnej sieti X ukrajinské ministerstvo obrany. "Štvrtkový útok na Záporožie," napísalo stručne. Zábery natočil muž, ktorý sa nachádzal s ďalšími ľuďmi na miestnom námestí. Začal natáčať krátko po tom, ako neďaleko nich došlo k prvému výbuchu, uvádza CNN Prima News.

V pozadí znejú varovné sirény. Ukrajinec opisoval, čo sa deje, no potom si všimol, ako nad nimi preletela ďalšia ruská raketa. Keď dopadla na zem, nasledovala obrovská explózia. Malé deti sa skrčili k zemi a začali kričať a plakať. Muž sa ich snažil upokojiť. V závere videa všetci utekajú do bezpečia.

Generálny štáb Ozbrojených síl Ukrajiny na Facebooku napísal, že 12. augusta podnikli ruskí okupanti 7 delostreleckých útokov, 47 náletov a 43 raketových útokov na pozície ukrajinských jednotiek a rôzne osady. Ruské teroristické útoky zabili a zranili viacerých civilistov. Poškodené boli obytné budovy aj civilná infraštruktúra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok