Gašpara zadržali, pred policajným prezídiom sa objavili sviečky. Čo symbolizujú?

ta3/Patrik Mindžák
12.8.2023 22:02

Pred policajným prezídiom v Bratislave sa nachádza množstvo sviečok. Syn zatknutého Tibora Gašpara, Pavol, to vysvetľuje ako prejav sympatií k situácii z piatka (11. augusta), keď jeho otca zadržala NAKA. Napísal to na sociálnej sieti.

Gašpara zadržali, pred policajným prezídiom sa objavili sviečky. Čo symbolizujú?
Facebook/Pavol Gašpar

Sú špekulácie opodstatnené?

Pavol Gašpar na Facebooku uviedol, že je vďačný za podporu, ktorú mu ľudia vyjadrujú. Sviečky pred PPZ majú súvisieť so smrťou Milana Lučanského vo väzbe v roku 2020. Píše sa o tom na Telegrame. Práve on bol kedysi prezidentom Policajného zboru, vystriedal Gašpara.

Portál tvnoviny.sk priblížil, že ich redaktor bol priamo na mieste a ľudí sa pýtal, prečo zapaľujú sviečky, odpovedať však nevedeli. 

Ako píše denník SME, Lučanský svoju funkciu zanechal 1. septembra 2020, o tri mesiace neskôr ho NAKA obvinila zo závažných trestných činov a umiestnila do kolúznej väzby, aby neovplyvňoval svedkov. Koncom mesiaca sa vo svojej cele obesil, previezli ho do miestnej nemocnice, kde však nasledujúci deň svojim zraneniam podľahol.

O tom, ako sa bude situácia ohľadom Gašpara vyvíjať, rozhodnú najbližšie dni. Prípadom sa bude zaoberať sudca Špecializovaného súdu v Pezinku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok