NAKA chce mať Gašpara za mrežami. Vyšetrovateľ podal návrh na vzatie do väzby

ta3
12.8.2023 15:04

Národná kriminálna agentúra (NAKA) oznámila čerstvú informáciu. Vyšetrovateľ pred chvíľou podal návrh na vzatie policajného exprezidenta Tibora Gašpara do väzby. Toho v piatok zadržala polícia. Spolu s ním zatkla aj expolicajta Romana Stahla, pre ktorého vyšetrovateľ tiež žiada väzbu.

"Vyšetrovateľ nepretržite od včerajšieho dňa, aj dnes vykonáva v tejto veci úkony na Národnej kriminálnej agentúre. Ich výsledkom je, že pred chvíľou podal službukonajúcemu prokurátorovi ÚŠP GP SR, spolu s kompletným vyšetrovacím spisom, podnet na podanie návrhu na vzatie oboch obvinených do väzby," informovalo ta3 Prezídium Policajného zboru.

Ódor nemá informácie

K aktuálnej situácii aj slovám Roberta Rica sa vyjadril aj premiér Ľudovít Ódor. "Orgány činné v trestnom konaní, vrátane polície, konajú a musia konať nezávisle, bez ohľadu na to, či sa v tejto krajine konajú alebo nekonajú voľby či predvolebná kampaň. Polícia a prokuratúra svoje kroky verejnosti dôveryhodne vysvetlia, akonáhle to bude možné," uviedol.  

Ódor tiež zdôraznil, že nie je nijakým spôsobom informovaný o prípadoch nad rámec zákona, ani do nich nijakým spôsobom nezasahuje. "Vláda odborníkov nedelí svet na Slovensku na koalíciu či opozíciu. Venujeme sa primárne riešeniam problémov, ktoré ohrozujú úspech ľudí u nás a krajinu ako takú. Tých problémov tu nie je málo," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok