Je otvorenie pláží v Odese dobrý nápad? Chcú miestnym priniesť potrebnú úľavu

ta3 TASR
12.8.2023 19:04

Odesa, najväčšie prístavné mesto Ukrajiny na pobreží Čierneho mora, oficiálne znovu otvorila niektoré pláže pre plavcov. Je to prvýkrát od začiatku ruskej invázie. Plávanie je však zakázané počas leteckých poplachov, informoval o tom miestni predstavitelia.

Je otvorenie pláží v Odese dobrý nápad? Chcú miestnym priniesť potrebnú úľavu
Twitter/Reuters

Po vpáde Ruska na Ukrajinu vlani vo februári bola Odesa často terčom raketových a dronových útokov, čo viedlo k umiestneniu námorných mín do pobrežných vôd. Pláže boli z bezpečnostných dôvodov preventívne zatvorené, pretože občas dochádzalo k výbuchom mín.

Gubernátor Odeskej oblasti Oleh Kiper na platforme Telegram napísal, že rozhodnutie znovu otvoriť pláže urobili spoločne civilná a vojenská správa mesta. Pláže budú prístupné od 08.00 h do 20.00 h.

Z dôvodu bezpečnosti bola medzi dve móla natiahnutá ochranná protimínová sieť, ktorá má zabrániť zrážke plavcov s mínami v plytkej vode. Plavčík a bývalý potápač Olexandr vysvetlil, že o sieť a viditeľné míny sa postarajú príslušníci pohotovostných služieb.

Znovuotvorenie týchto pláží poskytuje miestnym obyvateľom, ktorí radi plávajú a slnia sa, tak veľmi potrebnú úľavu počas prebiehajúcej vojny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok