Poplach na Kerčskom moste. Ruské sily vraj zostrelili tri rakety, z miesta stúpa dym

ta3 TASR
12.8.2023 13:05

Ruské sily zostrelili nad Kerčským prielivom ďalšiu ukrajinskú raketu, ktorá smerovala na Kerčský most, oznámil Kremľom dosadený gubernátor Krymu Sergej Aksionov. Správu priniesla ruská tlačová agentúra Interfax, na ktorú sa odvolal portál britskej televízie Sky News, a následne aj agentúra AFP.

Poplach na Kerčskom moste. Ruské sily vraj zostrelili tri rakety, z miesta stúpa dym
Twitter/FLASH

Dymová clona

V sobotu predtým útočili v oblasti Kerčského prielivu dve ukrajinské protilietadlové riadené strely S-200, uviedlo ruské ministerstvo obrany. Ponad tento prieliv postavilo Rusko Kerčský most (Krymský most), ktorý spája Moskvou protiprávne anektovaný Krymský polostrov s ruskou pevninou. Pri tomto útoku dvoma raketami nebol most poškodený, uviedol Aksionov.

"Nad Kerčským prielivom bola zostrelená ďalšia nepriateľská raketa," napísal v sobotu neskôr Aksionov na platforme Telegram, z ktorej citoval Interfax. "Ďakujeme ti, naša protivzdušná obrana, za vysokú úroveň profesionality a za ostražitosť," dodal gubernátor. Vyzval miestnych obyvateľov, aby zachovali pokoj.

Fotografie na sociálnych sieťach zachytávali stĺpy dymu stúpajúce k oblohe v okolí mosta. Rusko v sobotu skoro ráno informovalo, že jeho sily zneškodnili 20 ukrajinských dronov blízko Krymského polostrova, kde Kyjev v posledných týždňoch vystupňoval útoky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok