Zelenskyj vyhodil vojnových náborárov. Odsúdil úplatkárstvo a cynizmus

ta3 ČTK
11.8.2023 14:03

Ukrajinská bezpečnostná rada na zasadnutí rozhodla o prepustení všetkých šéfov oblastných odvodových centier, povedal v piatok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Vo vyhlásení zverejnenom na Telegrame odsúdil úplatkárstvo a cynizmus v čase, keď je Ukrajina vo vojne. Povedal tiež, že proti činiteľom odvodových centier je vedených dohromady 112 trestných konaní.

"Prepustíme všetkých oblastných vojenských komisárov. Tento systém musia riadiť ľudia, ktorí dobre vedia, čo je to vojna a prečo je cynizmus a úplatkárstvo v čase vojny vlastizradou," citovala Zelenského agentúra Unian.

Nahradia ich tí, čo si zachovali hrdosť

Prezident tiež naznačil, že uvoľnené úradnícke miesta by mohli zaujať vojaci, ktorí boli na fronte, "zachovali si hrdosť a nie sú cynickí". Nové šéfov pred ich vymenovaním podľa neho preverí ukrajinská rozviedka SBU.

V poslednej dobe sa v ukrajinských médiách často objavovali správy o skorumpovaných armádnych úradníkoch. Na začiatku tohto mesiaca sa objavili informácie o činiteľovi kyjevskej vojenskej správy, ktorý podľa ukrajinských úradov za odplatu pomáhal mužom v brannom veku utekať za hranice. Médiá informovali aj o niekoľkých prípadoch, keď si úradníci z odvodových stredísk počas vojny prišli na podozrivý veľký majetok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok