Voľby sú jedno veľké zrkadlo, vyhlásil Matovič. Svoje vládnutie oznámkovať nevedel

ta3, Pravda
11.8.2023 15:17

Igor Matovič neplánuje pokračovať ako predseda OĽANO, pokiaľ sa hnutie nedostane do parlamentu. V debate Ide o pravdu hovoril aj o opatreniach počas koronakrízy či výsledkoch, ktoré zaznamenali počas vládnutia. V rozhovore padli aj tvrdé slova na adresu moderátora ta3 Petra Bielika, ktorý ho obvinil zo zakúpenia diplomovej práce, čo lídra hnutia nahnevalo.

Voľby sú jedno veľké zrkadlo, vyhlásil Matovič. Svoje vládnutie oznámkovať nevedel
reprofoto Pravda TV

Zlý výsledok?

Matovič nevedel oznámkovať svoje vládnutie, urobia tak vraj ľudia v nadchádzajúcich voľbách. Prízvukoval, že predošlé vlády nemali dočinenia s krízami ako koronavírus, utečenci, nárast cien energií a potravín či vojnou na Ukrajine. Nadchádzajúce voľby podľa lídra OĽANO ukážu, či si verejnosť uvedomí, čo pre nich urobili. Vyjadril sa tak v debate denníka Pravda Ide o pravdu.

Je zvedavý, či voliči vo voľbách budú zohľadňovať to, že sa napriek inflácii zvýšili prídavky na deti a dôchodky. "Bol to zlý výsledok?" pýta sa. "Voľby sú jedno veľké zrkadlo - ľudia si volia stranu, ktorá sa správa tak, ako sa oni správajú v živote," priblížil Matovič s tým, že čestní ľudia budú voliť jeho hnutie.

Robert Fico (Smer-SSD) a Peter Pellegrini (Hlas-SD) sa boja, že pokiaľ tu bude po voľbách sloboda aj pre policajtov, tak skončia v base, tvrdí šéf OĽANO.

Odchod z politiky

"Slovensko je väčšinovo konzervatívna krajina, takže väčšina kandidátov sú konzervatívci," uviedol. Za liberálku v hnutí považuje Máriu Šofranko a ďalších "asi" 20 členov strany. Nepraje si, aby sa dehonestovali strany Za ľudí a Kresťanská únia, s ktorými sú v koalícii, lebo bez ich pomoci by 200 eur pre deti nepresadili.

Vyjadril sa aj k Demokratom, priznáva, že Eduarda Hegera na vznik strany nahovoril, avšak nemal sa podľa neho spolčovať s ľuďmi, ktorí nemajú v politike už čo robiť.

Za úspech vo voľbách bude Matovič považovať, keď sa mafia nevráti k moci a za neúspech všetko ostatné. "Určite nebudem predsedom strany, ak sa nedostaneme do parlamentu," vyhlásil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok