Za jedným stolom sa v ta3 stretli Matovič a Danko. Nechýbali obvinenia ani urážky

ta3/Soňa Búranová, Braňo Král
10.8.2023 13:17

Igor Matovič chce dotlačiť svoje hnutie do parlamentu, ale podľa prieskumov bude mať čo robiť. Andrejovi Dankovi zostala po posledných voľbách horkosť v ústach, hovorí, že si prešiel sebareflexiou a znovu tlačí SNS do parlamentu. Otázkou je za akú cenu? Lídri OĽANO a SNS diskutovali v relácii Téma.

Ekonomické problémy

Danko hovorí, že nás čaká ťažká jeseň. Čo sa týka pomoci ľuďom, myslí si, že "banky si tu robia, čo chcú" a štát by ich mal zdaniť. "My sme bankám brali ročne 300 až 400 miliónov eur, dnes majú až šialené zisky," tvrdí. Pomoc ľuďom s hypotékami je podľa neho nosnou témou jesene a rodiny ich nebudú zvládať splácať.

Myslí si, že štát musí pomôcť v prvom rade dôchodcom. Chce, aby každý dostal aspoň sto eur. Hovorí, že v roku 2020 dokázali so SNS zdvihnúť 200-tisíc dôchodcom minimálne dôchodky o 50 eur. Premiér Ľudovít Ódor hovorí, že Slovensko nie je v dobrom stave, čo sa týka verejných financií. "Premiér Ódor je to najhoršie, čo mohlo na Slovensko prísť. Je to poskok Zuzany Čaputovej," reagoval predseda SNS a myslí si, že ho nezaujíma pomoc ľuďom.

Matovič pripomenul, že podľa štatistiky Eurostatu investuje najväčší podiel pomoci práve Slovensko (spomedzi 27 členských krajín EÚ - pozn. red). "Povedali sme si, že ľudí nenecháme v štichu. Slovenské domácnosti sú tento rok unikát v Európe, keďže im ako jediným nevzrástli ceny elektriny. Kým Česi platia o 136 % vyššie účty za elektrinu, slovenským domácnostiam sme vybavili, že aj budúc rok budú platiť ceny z minulého roku. Stálo to obrovské peniaze, ale urobili sme to, čo sme sľúbili pred voľbami," uviedol líder OĽANO.

"My sme peniaze nekradli a mohli sme pomôcť domácnostiam," dodal.

Anketa

Kto vás presvedčil viac?

Andrej Danko
- %
Igor Matovič
- %
Ani jeden
- %
Celkovo hlasov: 4271

Atómovky a senzácie

Danko si myslí, že Matovičove slová o tom, ako jeho a Hegerova vláda pomohli, sú nezmyselné. "Sú to šielené hausnumerá. Pán Matovič stále hľadá senzácie, atómovky. Slovensko potrebuje ekonomickú injekciu. Problém je, že sa tu každý s každým háda. Toto tu musí skončiť, pretože Slovensko dopadne strašne zle," hovorí. 

Matovič mu oponoval, že keď vládla SNS, vláda kradla tisíckrát viac. Danko hovorí, že Ódorova vláda "vyťahuje také veci", aby Borisa Kollára, Richarda Sulíka a Igora Matoviča dostala mimo parlamentu. "Urobili ste chybu a voľby mali byť v júni," dodal dôvod predseda SNS. "Do toho všetkého tu vchádza Progresívne Slovensko. Musíme progresívcov zastaviť. To, čo tu oni prezentujú spoločnosti, je nebezpečné," dodal. Matovič vyhlásil, že vláda, v ktorej bol Danko, páchala "genocídu na rodinách".

Sulík, Matovič, Kollár podľa Danka ukázali totálny amaterizmus. Hovorí, že zadlžili Slovensko zo 42 percent HDP na 57 percent. "Západ nás drancuje, musíme sa vzoprieť Bruselu," dodal.

Celú časť relácie Téma si môžete pozrieť nižšie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok