Jaurová verí, že orgány vedia obhájiť zatknutie Gašpara. Blanár ho označil za boj proti opozícii

ta3/Kristína Górová, Branislav Král
11.8.2023 13:45

Polícia zadržala bývalého policajného prezidenta a deviatku na kandidátke Smeru Tibora Gašpara pre podozrenie z korupcie. Jeho syn nazval zadržanie svojho otca predvolebnou kampaňou Progresívneho Slovenska. Čo si o tom myslia Zora Jaurová (PS) a Juraj Blanár (Smer-SSD)? Diskutovali v relácii Téma.

tema_157.jpg
TA3

Podľa prieskumov by práve PS a Smer mali zviesť súboj o víťazstvo vo voľbách. Progresívci sa však do role hlavného vyzývateľa Roberta Fica zatiaľ nepostavili. 

Boj proti opozícii

"Päťdesiat dní pred voľbami opäť otvárajú niečo, čo je z roku 2020 a teatrálne idú zatknúť Tibora Gašpara, aby nikoho neovplyvňoval," povedal Blanár a dodal, že "toto všetko je vládna moc, ktorá je použitá v boji proti opozícii". Podľa podpredsedu strany Smer sa týmto má zakryť zlyhanie vlády aj vzťah sudkyne Pamely Záleskej a novinárky Moniky Tódovej.

“Za pánom Gašparom si stojím a ctím si prezumpciu neviny,“ dodal Blanár. Pripomenul tiež, že na pozíciu štátneho tajomníka rezortu vnútra sa dostal nominant Progresívneho Slovenska Martin Královič.

Poučenie o preverovaní kandidátov

"My rešpektuje orgány činné v trestnom konaní, ktoré konajú samostatne a nezávisle," zdôraznila stanovisko PS Jaurová. "Verím tomu, že majú dostatočne veľa dobrých a relevantných dôkazov na to, aby zatknutie Tibora Gašpara vedeli obhájiť. Osobitne preto, že sa to deje v predvolebnej kampani,“ dodala. 

Jaurová rozumie, že "pre niekoho môže byť nepredstaviteľné to, že polícia a orgány činné v trestnom konaní konajú nezávisle". Zároveň verí, že výsledkom ich činnosti bude spravodlivosť.

"Možno je to aj poučenie, ktoré hovorí o tom, že je dôležité preverovať si ľudí, ktorých strany dávajú na kandidátku, aby im ich potom pred voľbami nezatýkali," myslí si podpredsedníčka strany Progresívne Slovensko.

Prepojenie na nového tajomníka ministerstva vnútra odmieta, keďže Královič podľa jej slov nemá s PS žiadne prepojenie. “Argumentácia pána Blanára je postavená na tvrdeniach, ktoré nevie podložiť," doplnila.

Celú reláciu Téma si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok