NAKA zadržala exprezidenta polície Gašpara. Fico to označil za prejav zúfalstva a chrapúnstva

ta3 TASR
11.8.2023 07:52

Národná kriminálna agentúra v piatok 11. augusta zadržala bývalého šéfa polície Tibora Gašpara. Spolu s ním zatkla aj expolicajta Romana Stahla, dôvodmi sú v oboch prípadoch korupcia. O situácii informoval aj Gašparov syn Pavol na sociálnej sieti.

Obvinenie Tibora Gašpara, Norberta Bödöra a expolicajta Romana Stahla súvisí s vyšetrovaním Technopolu, Doprastavu aj Váhostavu. Potvrdil to Gašparov a Bödörov obhajca Marek Para, informuje Denník N.  

"V skorých ranných hodinách v Nitrianskom kraji zasahovala Národná kriminálna agentúra. Počas akcie s krycím názvom Ezechiel 7 boli zadržané dve obvinené osoby R.S. a T.G., a to v súvislosti s podozrením z korupčnej trestnej činnosti," uviedlo policajné prezídium.

Vzhľadom k prebiehajúcim zaisťovacím úkonom, vrátane výkonu domovej prehliadky na základe príkazu sudcu pre prípravné konania, nie je podľa polície možné aktuálne poskytnúť žiadne bližšie informácie.

"Vo veci, v ktorej vykonáva dozor prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry, vykonáva v súčasnosti úkony polícia, preto sa k nej nebudeme vyjadrovať," skonštatovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová. 

Reakcia Fica

Fico označil zadržanie Gašpara za prejav zúfalstva a "chrapúnstva" NAKA a Úradu špeciálnej prokuratúry. "Na takýto útok proti najsilnejšej opozičnej politickej strane šesť týždňov pred voľbami neexistuje žiadny iný dôvod, len poškodenie Smeru-SD a pomsta Gašparovi za jeho usilovné odkrývanie špinavostí NAKA a ÚŠP," napísal Fico na sociálnej sieti. 

Považuje to za "hrubý nedemokratický zásah" do priebehu volieb. Gašpar je na deviatom mieste kandidátnej listiny Smeru-SD do parlamentných volieb. 

Obvinili aj Bödöra

Obvinený mal byť okrem Tibora Gašpara aj podnikateľ Norbert Bödör. Ako uviedol pre médiá ich advokát Marek Para, podnikateľ zadržaný nebol, keďže je momentálne na dovolenke.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok