Muž mal znásilniť a zabaliť do vreca maloleté dievča. Predstieralo svoju smrť a prežilo

ta3/Soňa Búranová
11.8.2023 17:06

V Plzni sa mal stať ohavný čin, ktorý vyšetrujú kriminalisti. V časti Lobzy mal cudzinec znásilniť a pokúsiť sa zavraždiť 15-ročné dievča. Potom ho mal zabaliť do vreca, ktoré polial benzínom. Následne ho zhodil zo zrázu. Dievčina pravdepodobne prežila vďaka tomu, že predstierala svoju smrť. Píšu o tom české portály tn.nova.cz a CNN Prima News.

Muž mal znásilniť a zabaliť do vreca maloleté dievča. Predstieralo svoju smrť a prežilo
Profimedia

Samo si zavolalo pomoc

Incident sa mal odohrať neďaleko rieky Úslava pri strelnici. Polícia tvrdí, že 18-ročný Ukrajinec mal dievča vylákať von. Dvojica sa istý čas poznala. Chlapec dievča zobral do neďalekého lesíka. Počas prechádzky mu mal prelepiť ústa a ruky za chrbtom obviazať páskou, priblížil CNN Prima News.

Vyhrážal sa mu a nútil k pohlavnému styku. Ohrozoval ho nožom a mal jej spôsobiť aj rezné rany na krku. Potom ho zabalil do vreca, ktoré polial benzínom, a zhodil zo zrázu. Dievča predsieralo, že nežije, a to mu pravdepodobne zachránilo život. Samo dobehlo ku kamarátke a zavolalo si pomoc. 

Kriminalistom sa podarilo možného páchateľa chytiť ešte v ten deň, niekoľko hodín po násilnom čine. "Do pár hodín sme podozrelého zadržali a obvinili z vraždy a znásilnenia," uviedla polícia na sociálnej sieti X. Podľa najnovších informácií vzal súd mladíka do väzby, informuje tn.nova.cz

Ambasáda čin odsúdila

Veľvyslanectvo Ukrajiny v Českej republike tento čin odsúdilo a je ním znepokojené. Ambasáda na Facebooku napísala, že "odsudzuje takéto konanie a vyjadruje úprimný ľútosť voči obeti. Vinník musí byť potrestaný za svoj čin a to v súlade s platnými právnymi predpismi Českej republiky."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok