Ohavný prípad z Česka. Mladá matka mala zavraždiť svoje bábätko, nevedela ho utíšiť

ta3 ČTK
10.8.2023 15:30

Mladá matka podľa polície zavraždila svoju 10-mesačnú dcéru v Olomouci. Dvadsaťštyriročná žena najprv poprela akékoľvek násilie voči svojej dcére, ale pri následnom výsluchu sa k vražde dieťaťa priznala. Podľa polície išlo o skratové konanie, keďže plačúce dieťa nedokázala upokojiť.

V Považskej Bystrici došlo k tragédii. Smetiarske auto nacúvalo do matky troch detí
Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Za vraždu dieťaťa jej hrozí až najvyšší trest, informoval krajský policajný hovorca Libor Hejtman. Tragédia sa stala v pondelok, keď políciu privolali k úmrtiu desaťmesačného dieťaťa v obci v Olomouckom kraji. 

"Privolaný lekár na mieste po márnej resuscitácii konštatoval, že dojča zomrelo. Matka uviedla, že svoju dcéru našla ráno v postieľke, ako nedýcha. Okamžite zavolala záchrannú zdravotnú službu. Policajtom sa udalosť zdala podozrivá a privolali olomouckých kriminalistov," uviedol policajný hovorca.

K vražde dcéry sa priznala

Kriminalisti nariadili súdnu pitvu a žena sa po výsluchu nakoniec k vražde dcéry priznala. "Motívom činu bolo zrejme krátkozraké konanie ženy, ktorá nedokázala utíšiť plačúce dieťa. Obvinená žena nemala v minulosti žiadny záznam v registri trestov. V čase činu nebola pod vplyvom alkoholu ani iných omamných látok," uviedol Hejtman.  

Žene hrozí 15 až 20 rokov alebo výnimočný trest

Dodal, že kriminalisti podali krajskému prokurátorovi návrh na vzatie ženy do väzby, ktorý súd akceptoval a poslal ju za mreže. Obvinenej žene hrozí za obzvlášť závažný zločin vraždy trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov alebo výnimočný trest.

Kriminalisti v Olomouckom kraji naposledy riešili vraždu dieťaťa vlani na jeseň, keď 26-ročná žena zo Šumperska zabila svojho päťtýždňového syna. V júni tohto roku ju olomoucký krajský súd odsúdil na 18 rokov väzenia. Tragédia sa odohrala v Klepáčove, kde žena po pôrode žila v ubytovacom zariadení vyhradenom pre ukrajinských utečencov. 

Podľa obžaloby nezamestnaná žena fyzicky napadla svojho päťtýždňového syna, pretože dieťa neustále plakalo a obžalovaná ho nedokázala upokojiť. Podľa vyšetrovania najskôr udrela dojča po hlave, potom ho opakovane škrtila a následne mu ponorila hlavu do vody. Syn utrpel viaceré poranenia vnútorných orgánov vrátane krvácania do mozgu a zlomeniny rebra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok