Páchateľ zastrelil kandidáta na ekvadorského prezidenta. Neskôr v cele zomrel

ta3
10.8.2023 06:57

Kandidát na ekvádorského prezidenta Fernando Villavicencio bol v noci na štvrtok počas predvolebnej kampane v hlavnom meste Quito zastrelený neznámym páchateľom. Informovali o tom stanica BBC a agentúra AFP.

Úmrtie Villavicencia potvrdili aj súčasný ekvádorský prezident Guillermo Lasso a minister vnútra Juan Zapata. Podľa jedného z členov Villavicenciovho predvolebného tímu sa prezidentský kandidát práve chystal nastúpiť do auta, keď zrazu z davu vystúpil muž a strelil ho do hlavy. Pri útoku utrpelo zranenia ďalších deväť osôb vrátane kandidáta na poslanca a dvoch policajtov.

Päťdesiatdeväťročný novinár Villavicencio bol jedným z ôsmich prezidentských kandidátov vo voľbách, ktoré sú naplánované na 20. augusta. V minulosti bol tiež členom ekvádorského Národného zhromaždenia. Villavicencio bol známy aj ako bojovník proti korupcii, najmä počas vlády ekvádorského exprezidenta Rafaela Correu v rokoch 2007–2017.

"Uisťujem vás, že tento zločin nezostane nepotrestaný. (Skupiny) organizovaného zločinu už zašli priďaleko, ale spravodlivosť ich dobehne," napísal na sociálnej sieti prezident Lasso. Dodal, že v tejto súvislosti pozval vysokopostavených predstaviteľov štátnej bezpečnosti na naliehavé stretnutie.

Muž podozrivý zo zastrelenia Villavicenciu však zomrel vo vyšetrovacej väzbe na následky zranení, ktoré utrpel pri prestrelke s políciou počas zatýkania. Uviedla to ekvádorská generálna prokuratúra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok