Liga majstrov: Slovan to nezvládol. Prehral v úvodnom dueli 3. predkola s Haifou

ta3 TASR
9.8.2023 22:29

Futbalisti Slovana Bratislava nezvládli prvý zápas 3. predkola Ligy majstrov. V stredu na Tehelnom poli podľahli izraelskému tímu Maccabi Haifa 1:2. Odveta je na programe v utorok 15. augusta v Haife.

ŠK Slovan Bratislava - Maccabi Haifa 1:2 (1:2)
      

Góly: 12. Kucka - 5. Pierrot, 15. Sabia. Rozhodovali: Treimanis -  Gundermanis, Spasennikovs (všetci Lot.), ŽK: Nitzan, Cornud, 21.375 divákov (vypredané).
      

Slovan: Borjan - Pauschek (86. Zmrhal), Kašia, Bajrič, Lovat - Savvidis (74. Tolič), Kankava, Kucka - Zuberu (63. Barseghjan), Čavrič, Abubakari (74. Strelec)
      

Maccabi: Nitzan - Sundgren, Seck, Goldberg - Haziza (63. David), Khalali (63. Podgoreanu), Mohamed, Jaber, Cornud - Sabia (79. Refaelov), Pierrot


Všetky góly padli v prvom polčase. Hostia išli do vedenia po zásahu Frantzdyho Pierrota v 5. minúte, v 12. minúte vyrovnal Juraj Kucka. O triumf Haify sa o tri minúty neskôr postaral Diaa Sabia.

Víťaz tohto dvojzápasu sa v play off LM stretne s Young Boys Bern, zdolaný tím narazí v play off Európskej ligy na jedného z dvojice Raków Čenstochová - Aris Limassol.

Pred vypredaným hľadiskom na Tehelnom poli začali lepšie domáci, Lovatov pokus v 2. minúte z priameho kopu však nebol nebezpečný. O tri minúty neskôr potiahol po ľavej strane loptu Cornud, poslal center na opačnú stranu, kde ju Khalali posunul na Pierrota a útočník Haify zblízka otvoril skóre - 0:1. 

"Belasých" rýchly gól nepoložil a v 12. minúte vyrovnali. Po rohu Lovata poslal loptu do siete hlavou Kucka - 1:1. Radosť Weissových zverencov však netrvala dlho, pretože o tri minúty neskôr napriahol z 20-metrovej vzdialenosti Sabia a brankár Borjan nemal nárok - 1:2. 

Slovan mal veľké šance

Aj na tento moment Bratislavčania dokázali reagovať, keď mali veľké šance Lovat a  po ňom aj Zuberu, ale oba pokusy Nitzan zlikvidoval. V závere veľmi dobrého a herne zaujímavého polčasu najskôr zaujala strela Hazizu z kraja šestnástky, ktorú Borjan bravúrne vyrazil a o pár sekúnd neskôr odpískal arbiter penaltu. Celú situáciu si išiel overiť cez VAR, ktorý napokon odhalil ruku Pierrota a Slovanisti si vydýchli.

Úvod druhého polčasu sa odohrával medzi šestnástkami, Slovan sa pokúšal ohroziť bránu najmä po centroch Lovata z ľavej strany. Nebezpečnú akciu podnikli Izraelci v 58. minúte, keď sa k zakončeniu dostal Khalali, ale jeho pokus Borjan vyrazil. Brankár "belasých" bol v akcii aj o desať minút neskôr, keď vyrazil loptu po strele Pierrota. V 74. prišli na ihrisko Tolič a navrátilec Strelec. Slovan sa snažil vyrovnať, no inkasovať mohol tretí gól po akcii Davida, ktorý sa rútil sám na bránu, ale prestrelil. Na opačnej strane trafil Kankava iba do brvna a hráči slovenského majstra nevyužili ani príležitosť, ktorú mal Tolič.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok