Puškárovi 363-ka nepomohla. Generálna prokuratúra mu zamietla podnet na prešetrenie

ta3/Alžbeta Múcsková, Richard Bolješík
9.8.2023 12:19

Adam Puškár je obvinený z vraždy Daniela Tupého, ktorá sa stala pred 17 rokmi. Na Generálnu prokuratúru podal podnet na preskúmanie zákonnosti obvinenia, celého trestného stíhania aj postupov NAKA na základe paragrafu 363. Tá mu ho podľa informácií ta3 pomerne expresne zamietla.

Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Podľa svedkov mal útok trvať asi minútu. Zranenia utrpeli viacerí ľudia.

Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze pôvodne obžalovali päť osôb, Richardovi H. za vraždu hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.

Vyjadrenie GP

"Návrh obhajcov obviného JUDr. Adama Puškára na postup podľa § 363 a nasl. Trestného poriadku bol ako nedôvodný zamietnutý o ktorej skutočnosti bol navrhovateľ upovedomený vyrozumením zo dňa 4. 7. 2023 z dôvodov, ktoré sú tam uvedené. Nakoľko ide o prípravné konanie, ktoré je neverejnou časťou trestného konania, bližšie dôvody pre ktoré nebolo návrhu vyhovené nebude generálna prokuratúra bližšie rozvádzať," uviedla Generálna prokuratúra pre ta3.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok