Vražda Tupého: Puškár zostáva stíhaný vo väzbe, súd jeho sťažnosť zamietol

ta3 tasr
30.6.2023 21:01

Obvinený Adam Puškár, ktorý je podozrivý z vraždy študenta Daniela Tupého, zostáva stíhaný vo väzbe. Na neverejnom zasadnutí o tom rozhodol senát Krajského súdu v Bratislave. Rozhodnutie je právoplatné. Potvrdil to hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

Vražda Tupého: Puškár zostáva stíhaný vo väzbe, súd jeho sťažnosť zamietol
TASR/Dano Veselský

Sťažnosť nevzali do úvahy

"Odvolací Krajský súd v Bratislave vo štvrtok 22. júna o sťažnosti obvineného A. P. rozhodol tak, že sťažnosť obvineného zamietol ako nedôvodnú," priblížil hovorca. Krajský súd rozhodoval o sťažnosti Adama Puškára proti rozhodnutiu Mestského súdu Bratislava I, ktorý ho ponechal vo väzbe.

Obvinený sa nachádza v tzv. útekovej väzbe pre obavy, že by mohol utiecť alebo sa iným spôsobom vyhýbať trestnému stíhaniu. Obhajca obvineného Michal Ellinger už skôr deklaroval, že jeho klient trvá na svojej nevine. Adam Puškár má pozastavený výkon advokácie.

Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Podľa svedkov mal útok trvať asi minútu. Zranenia utrpeli viacerí ľudia.

Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze pôvodne obžalovali päť osôb, Richardovi H. za vraždu hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok