Nezvyčajný svetový rekord. Grgnutie mladej ženy bolo hlasnejšie než jazda na motorke

ta3/Kristína Górová
8.8.2023 14:23

Kimberly Winterová cítila, ako jej tráviacim traktom stúpa bublina. Predtým, ako otvorila ústa, sa pousmiala. Verila, že zvuk, ktorý sa pripravovala vydať, zapíše jej meno do histórie.

Nezvyčajný svetový rekord. Grgnutie mladej ženy bolo hlasnejšie než jazda na motorke
reprofoto Youtube/Guinness World Records

Winterová bolo vo vysielaní v rozhlasovom štúdiu v Marylande, kde sa pokúšala prekonať svetový rekord v najhlasnejšom ženskom grgnutí. Mladá, 33-ročná žena si tento deň predstavovala celé mesiace, preto jej v prekonaní rekordu bránili nervy, píše The Washington Post. Prvé pokusy jej totiž nevyšli.

Keď však na štvrtý pokus vypustila grg, kývla na svojho priateľa, ktorý sledoval merač decibelov. Keď na zariadení uvidel číslo 107,3, Winterová zakričala od radosti a poskakovala po štúdiu spolu s moderátormi rádia DC101. Bolo totiž o 0,3 decibelu vyššie ako predchádzajúci zaznamenaný rekord.

Hlasnejšia ako motorka

Minulý týždeň Guinnessova kniha rekordov oficiálane oznámila, že grganie z apríla prekonalo 14 rokov starý rekord. Grg mladej ženy bol hlasnejší ako mixér, elektrická ručná vŕtačka aj niektoré motorky.

Winterovú v grganí inšpirovali známe animované postavičky - Homer Simpson a Shrek. Už v detstve svojím "darom“ rozosmievala kamarátov, rodičia ju však prosili, aby s tým prestala. Podľa jej slov si až do roku 2014 neuvedomovala, aká je v skutočnosti hlučná. Keď si v bare v americkom Ocean City v štáte Maryland odskočila na rozlúčku so slobodou, popri popíjaní piva si odgrgla. Následne jej barman podal účet a požiadal ju, aby odišla.

Fanúšikovská základňa na Tiktoku

Minulý september si odgrgla vo videu na TikToku, čo zaujalo jej sledovateľov. V točení videí pokračovala a čoskoro si vybudovala základňu fanúšikov.

V októbri si kúpila merač hlasitosti zvuku a povedala, že jeden z jej grgov zaznamenal 109 decibelov. Kontaktovala Guinnessovu knihu rekordov a organizácia určila podmienky, ktoré Winterová musela splniť.

Grgnutie musela zaznamenať v tichej miestnosti na mikrofón, ktorý bol od merača vzdialený 2,5 metra. Odgrgnutie museli potvrdiť aj dvaja svedkovia.

V marci Winterová kontaktovala svoju obľúbenú rozhlasovú stanicu DC101 a spýtala sa, či môže použiť jednu zo zvukotesných miestností, aby mala kde vytvoriť rekord. Alternatívna rocková stanica s jej požiadavkou súhlasila.

Prvé pokusy zmarila nervozita

Pred vystúpením si Winterová robila poznámky o tom, ktoré jedlá a nápoje jej pomohli odgrgnúť si najhlasnejšie. Bola si istá, že prekoná rekord, ale keď prišla do štúdia, začala byť nervózna.

Od 9.30 h s ňou viedli rozhlasoví moderátori rozhovory, zatiaľ čo ona ich pravidelne prerušovala grganím. Jej prvé tri pokusy nevyšli, no pri štvrtom sa meraču podarilo zaznamenať rekordné číslo. Winterová potom poslala poslala video do Guinnessovej knihy rekordov.

Hoci si nakoniec pripísala svetový rekord, povedala, priznala, že keď opúšťala rádio, cítila sa nespokojná. "Dokážem byť oveľa hlasnejšia než toto. To nič nebolo,“ povedala Winterová a dodala, že sa nevie dočkať, kedy svoj rekord opäť prekoná.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok