Plánovala atentát na Zelenského. Ukrajina zadržala ruskú informátorku

ta3 TASR
7.8.2023 12:32

Bezpečnostná služba Ukrajiny (SBU) zadržala ruskú informátorku, ktorá pripravovala ruský vzdušný útok na Mykolajivskú oblasť v čase návštevy ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Informuje o tom spravodajská televízia CNN.

Zelenskyj sa snaží poraziť zlo. Za podporu poďakoval USA a partnerom
TASR/AP

Údajná informátorka zbierala spravodajské informácie o plánovanej návšteve Zelenského v Mykolajivskej oblasti, ktorá sa uskutočnila koncom júla. Podľa SBU sa podozrivá účastníčka sprisahania snažila zistiť informácie o časoch a miestach, ktoré Zelenskyj počas cesty navštívi. SBU však v čas získala informácie o "rozvratných aktivitách" podozrivej a prijala dodatočné bezpečnostné opatrenia.

Sledovaním komunikácie zadržanej ženy sa SBU podarilo zistiť, že mala za úlohu identifikovať aj polohy systémov elektronického boja a ukrajinských skladov munície. Pri vyšetrovaní sa tiež zistilo, že podozrivá bola obyvateľovou mesta Očakiv na juhu Ukrajiny a v minulosti bola predavačkou vo vojenskom obchode. Žena, ktorej meno nebolo zverejnené, tiež údajne cestovala po okrese a na video natáčala polohy rôznych ukrajinských objektov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok