Hendrix, Joplin či Cobain. Klub 27 je dodnes veľkou záhadou hudobného sveta

ta3/Rolling Stone, Dominik Pálka
5.8.2023 00:00

Od Jimiho Hendrixa až po Amy Winehouse. Pozrite si päť veľkých hviezd, ktoré zomreli vo veku 27 rokov.

Hendrix, Joplin či Cobain. Klub 27 je dodnes veľkou záhadou hudobného sveta
Profimedia

Kurt Cobain (1994)

Iba 27-ročný Kurt sa 5. apríla 1994 zastrelil. O tri dni neskôr ho našiel elektrikár, ktorý prišiel namontovať alarm. Cez okno videl telo na dlážke a vliezol do domu. Vedľa jeho tela našli aj list na rozlúčku, bol adresovaný Courtney Love a ich spoločnej dcére Frances Bean. Zakončený bol slovami: "Milujem vás, milujem vás“

Jeho poradca pre zneužívanie návykových látok si neskôr spomenul, aké obavy mal hudobník zo straty domova v súdnom spore: "Ľudia so samovražednými sklonmi majú tendenciu vyjadriť sa," povedal Nial Stimson. "Tým, že sa zabil vo svojom dome, vyslal aj signál: Nezoberieš mi môj domov, nech sa deje čokoľvek," dodal. 

Kurt Cobain Profimedia

Amy Winehouse (2011)

V sobotu 23. Júla 2011 bola nájdená mŕtva v Londýne. Pitva neskôr potvrdila, že príčinou smrti bola otrava alkoholom. Nie je možné vedieť, v akom stave bola Amy, keď si doma v Londýne dala posledný dúšok vodky. Povedala, že sú veci, ktoré by ešte chcela v živote urobiť, ale zdalo sa, že nie je schopná konať. 

Napriek tomu, že bola v mnohých ohľadoch pozoruhodne úprimná a otvorená osoba, vždy bola o svojom vnútornom živote opatrná. Pri pohľade na Amy to vyzeralo tak, že ju dostihla jej sláva. Rovnako ako Jimi Hendrix a Kurt Cobain sa stala väzňom svojho imidžu. 

Amy Winehouse Profimedia
Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok