Skvelý človek i politik. Na zosnulého Dušana Veliča spomínajú politici aj akademická obec

ta3 TASR
31.7.2023 15:52

Viacerí politici spomínajú na zosnulého bývalého štátneho tajomníka ministerstva investícií Dušana Veliča ako na dobrého človeka. Spomína na neho aj Prírodovedecká fakulta Univerzity Komenského v Bratislave, na ktorej pôsobil.

Skvelý človek i politik. Na zosnulého Dušana Veliča spomínajú politici aj akademická obec
TASR/Pavel Neubauer

Slušnosť, charakter i svedomitosť

Hnutie OĽANO a priatelia, na ktorého kandidátke bol v nadchádzajúcich parlamentných voľbách, vyzdvihlo jeho slušnosť, charakter i svedomitosť. "Skvelý človek, vedec, výborný parťák, večný optimista a vášnivý motorkár," zaspomínala exministerka investícií a šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová na sociálnej sieti.

Predseda parlamentu a líder Sme rodina Boris Kollár bude na Veliča spomínať ako na skvelého človeka a politika, ktorého si všetci vážili. "Bol to vzdelaný muž, ktorý nikdy nepodľahol emóciám, vždy konal rozvážne a vedel upokojiť aj veľmi výbušnú atmosféru na koaličných rokovaniach," napísal na sociálnej sieti.

Predseda Výboru Národnej rady SR pre hospodárske záležitosti Peter Kremský (OĽANO) vníma jeho úmrtie ako veľkú ranu.  Ako zase poukázal nezaradený poslanec parlamentu a člen mimoparlamentnej strany Demokrati Juraj Šeliga, jeho energia a zápal pre dobro budú chýbať.

Múdry a vtipný strýko

Za Dušanom Veličom smúti aj jeho synovec Andrej Stančík. Poslanec parlamentu vyzdvihol jeho usilovnosť a pracovitosť, pripomenul tiež, že bol obetavým manželom a otcom. "A pre mňa si bol múdrym, vtipným a skvelým strýkom. Naše dišputy do noci, ktoré mi toľko dali, mi budú navždy chýbať," dodal Stančík.

Významný odborník

Fakulta poukázala na to, že Velič bol významným odborníkom v oblasti fyzikálnej chémie so zameraním na laserovú spektroskopiu. Podotkla, že pôsobil aj ako vedúci Laboratória hmotnostnej spektroskopie sekundárnych iónov v Medzinárodnom laserovom centre či na významných chemických pracoviskách v Nemecku a USA.

Únia miest Slovenska, ktorá s Veličom spolupracovala pri príprave nového programového obdobia európskych zdrojov na historickej zmene systému, ktorý pomôže rozvoju slovenských regiónov a miest, prijala informáciu o jeho úmrtí s prekvapením a smútkom.

Pri pondelkovej dopravnej nehode v Bratislave zahynul vedec a bývalý štátny tajomník Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR profesor Dušan Velič.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok