Tragédia v akvaparku. Nafukovaciu konštrukciu odfúklo, otec so synom v nej dostali infarkt

ta3 tasr
31.7.2023 12:45

Muž, ktorý spoločne so svojím trojročným dieťaťom utrpel zranenia pri nehode v akvaparku na juhu Francúzska, v pondelok zomrel. Informuje o tom agentúra AFP.

Tragédia v akvaparku. Nafukovaciu konštrukciu odfúklo, otec so synom v nej dostali infarkt
Unsplash.com (ilu)

Zostali uväznení

K nehode došlo v nedeľu v akvaparku Wonderland v obci Saint-Maximin-la-Sainte-Baume východne od Marseille. Muž sa so svojím synom nachádzali vo veľkej nafukovacej konštrukcii, ktorú náhle odniesol silný vietor, informoval ešte v nedeľu miestny hasičský zbor.

Nafukovacia konštrukcia bola podľa francúzskeho spravodajského portálu France Info dlhá 20 metrov a nachádzala sa v 50-metrovej výške. Tridsaťpäťročný otec a dieťa v nej po nehode zostali uväznení, pričom obaja dostali infarkt.

Na mieste sa ich podarilo resuscitovať a následne vrtuľníkom previezť do nemocníc v Marseille. Muž neskôr zraneniam podľahol, informuje AFP s odvolaním sa na nemenovaný zdroj oboznámený s vyšetrovaním incidentu. Zdravotný stav syna dosiaľ nie je známy.

Otvorený prvýkrát

"Ako sa môže akvapark, ktorý obec prijala na svoje územie, aby deťom prinášal radosť a šťastie, premeniť na nástroj smrti, čo zničí celú jednu rodinu?" pýta sa na Facebooku starosta predmetnej obce Alain Decanis. Odpovede podľa jeho slov poskytne až vyšetrovanie, ktoré v tejto veci spustila prokuratúra.

Akvapark s názvom Wonderland Waterpark bol otvorený len toto leto a nachádza sa približne 40 kilometrov od mesta Aix-en-Provence, pripomína AFP.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok