Blízko Eiffelovej veže brutálne znásilnili turistku. Kritici vlády žiadajú oplotenie známeho parku

ta3/Soňa Búranová
30.7.2023 08:26

Okolie Eiffelovej veže vo francúzskom hlavnom meste Paríž sa stáva jedným z najnebezpečnejších miest na svete. Napísal to web 20minutes.fr. V noci na štvrtok v parku Champ-de-Mars brutálne znásilnilo 27-ročnú turistku z Mexika päť mužov.

Blízko Eiffelovej veže brutálne znásilnili turistku. Kritici vlády žiadajú oplotenie známeho parku
TASR/AP

Podozrivých prepustili

Mladú ženu podľa polície napadla skupina mužov okolo jednej hodiny ráno. "Bola opitá. Útočníci takúto situáciu využívajú. Vidia zraniteľné mladé ženy, turistky, ktoré nehovoria po francúzsky a sú trochu stratené. Často ich nútia piť," uviedol zdroj blízky vyšetrovaniu pre denník Le Parisien.

Parížska prokuratúra v piatok uviedla, že francúzske úrady zadržili dvoch podozrivých, na ktorých uvalili väzbu. Le Parisien, ktorý o incidente informoval ako prvý, uviedol, že 27-ročnú ženu napadli piati muži, teda traja podozriví sú stále na slobode. Prokuratúra to však nepotvrdila, píše web Arab News. Hneď v ten istý deň však dvoch podozrivých polícia prepustila, dodal portál France24. Prokurátori nezverejnili podrobnosti, no vyšetrovanie pokračuje.

Apel na zatvorenie parku

Champ de Mars je veľký park, ktorý sa tiahne od Eiffelovej veže. Obľubujú ho turisti aj miestni obyvatelia. Na rozdiel od väčšiny parížskych parkov, ktoré sa v noci zatvárajú, je Champ de Mars prístupný 24 hodín denne. Bude kľúčovým miestom počas letných olympijských hier 2024, ktoré sa konajú Paríži.

Skupinové znásilnenie oživilo tlak na socialistickú starostku mesta Anne Hidalgovú, aby park v noci z bezpečnostných dôvodov uzavrela. "Koľko sexuálnych útokov a znásilnení očakáva Anne Hidalgová, kým bude súhlasiť s uzavretím Champ de Mars v noci, aby boli Parížania a turisti v bezpečí?" pýta sa Rachida Datiová, pravicová starostka parížskeho 7. obvodu, kde sa park nachádza. Dlhodobo žiada aj jeho oplotenie.

Incident, ktorý sa stal pred pár dňami, je jedným z mnohých, ku ktorým tam došlo za posledné mesiace.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok