Umrel zakladajúci člen rockovej skupiny Eagles Randy Meisner. Preslávil ich hit Hotel California

ta3 TASR
28.7.2023 07:00

Vo veku 77 rokov zomrel v stredu v Los Angeles americký spevák a spoluzakladateľ rockovej skupiny Eagles Randy Meisner. Podľa vyhlásenia, ktoré skupina zverejnila na svojej webovej stránke, Meisner zomrel na komplikácie spôsobené chronickou obštrukčnou chorobou pľúc, informovala agentúra AP.

Umrel zakladajúci člen rockovej skupiny Eagles Randy Meisner. Preslávil ich hit Hotel California
Profimedia

Meisner spolu s Glennom Freyom, Donom Henleym a Berniem Leadonom založili skupinu Eagles v roku 1971. Meisner v nej hral na basgitaru a spieval na niekoľkých najobľúbenejších albumoch tejto rockovej skupiny vrátane Eagles, Desperado, On The Border, One of These Nights a Hotel California. Je spoluautorom veľkého hitu skupiny - piesne Take It to the Limit, ktorú aj naspieval.

Veľké návratové turné

V roku 1977 Meisner opustil skupinu Eagles, pričom ho v nej nahradil Timothy B. Schmit. Následne Meisner vydal niekoľko sólových albumov. V roku 1994 Meisner síce nebol pozvaný na veľké "návratové" turné Eagles, ale v roku 1998 sa objavil po boku skupiny na jej slávnostnom uvedení do Rock and rollovej siene slávy v New Yorku. Skupina Eagles ho pozvala aj na svetové turné History of the Eagles v roku 2013, ale Meisner sa nemohol pridať kvôli pretrvávajúcim zdravotným problémom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok