Zelenskyj navštívil Dnipro, rokoval o vojenských dodávkach a vzdušnej obrane

ta3 TASR
27.7.2023 10:57

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok navštívil mesto Dnipro na juhovýchode Ukrajiny, aby tam rokoval o vojenských dodávkach smerujúcich na front a o vzdušnej obrane. Informovala agentúra Reuters.

Zelenskyj navštívil Dnipro, rokoval o vojenských dodávkach a vzdušnej obrane
Twitter/Володимир Зеленський

Rokujú o situácii na bojisku

"Pracovný deň sme začali v Dnipre," uviedol Zelenskyj na sociálnej sieti Telegram pod videom zo stretnutia s veliteľmi. Informoval tiež o rokovaniach vojenských veliteľov s predstaviteľmi vlády a o situácii na tamojšom bojisku, o dodávkach munície a spôsoboch posilnenia vzdušnej obrany.

"Ako vždy sme venovali mimoriadnu pozornosť dodávkam munície pre našich vojakov i efektívnosti používanie už existujúcich systémov vzdušnej obrany a posilnení štítu oblohy, pričom sme prihliadali na dodávky od našich partnerov," napísal prezident.

Dodal, že rokoval aj o previerke náborových úradov po celej Ukrajine. Začala sa na základe viacerých obvinení z korupcie a po sťažnostiach na proces mobilizácie.

Dnipro je logistické a humanitárne centrum

Dnipro je dôležitým hospodárskym centrom juhovýchodnej Ukrajiny a leží neďaleko frontovej línie, ktorá sa tiahne od Chersonu na juhu cez Donbas až po Charkovskú oblasť na severe. Pred inváziou v Dnipre žil asi milión obyvateľov. Po vpáde ruských vojsk sa z mesta stalo logistické a humanitárne centrum.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok