Rusi opäť zaútočili na prístav v Odeskej oblasti, úder si vyžiadal jednu obeť

ta3 ČTK
27.7.2023 08:04

Ruské sily v noci na štvrtok zaútočili na prístavnú infraštruktúru v Odeskej oblasti na juhu Ukrajiny. V zasiahnutej administratívnej budove prístavu zomrel civilný pracovník, uviedla agentúra Unian s odvolaním sa na vyhlásenie ukrajinskej armády.

Rusi opäť zaútočili na prístav v Odeskej oblasti, úder si vyžiadal jednu obeť
TASR/AP

Útok ruskej sily podnikli strelami Kaliber s plochou dráhou letu, ktoré vypálili z ponorky v Čiernom mori. Odhalenie rakiet protivzdušnou obranou pritom sťažila skutočnosť, že leteli "kriticky" nízko, citovala Unian z vyhlásenia južného veliteľstva ukrajinskej armády.

Pravidelne útočí na ukrajinské prístavy

Odkedy Rusko minulý týždeň pozastavilo svoju účasť v takzvaných obilných dohodách, útočí podľa Kyjeva na ukrajinské prístavy a priľahlú infraštruktúru pravidelne. 

V pondelok zničili sklady s obilím

V pondelok boli v Odeskej oblasti pri útoku bezpilotnými lietadlami zničené sklady s obilím a sedem ľudí bolo zranených. 

Na zariadenia umožňujúce export potravín podľa Reuters predtým Rusko útočilo takmer každú noc od doby, keď minulý pondelok prerušilo svoju účasť v obilných dohodách. Cez víkend okrem toho poničilo pravoslávnu katedrálu v Odese, zodpovednosť za útok ale popiera.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok