VIDEO: Požiare na Sicílii sa rozšírili až na vozovky. Autá sa musia vyhýbať plameňom

ta3/Twitter - The Spectator Index, čtk
26.7.2023 11:56

Dovolenkové destinácie už niekoľko dní sužujú masívne lesné požiare. Bojuje s nimi mnoho hasičov, krajiny repatriujú domov dovolenkárov. Teploty na Sicílii dnes klesli a pohybujú sa okolo 30 stupňov Celzia, v posledných dňoch sa ortuť teplomera pohybovala okolo 40 stupňov.

VIDEO: Požiare na Sicílii sa rozšírili až na vozovky. Autá sa musia vyhýbať plameňom
Reprofoto/Twitter - The Spectator Index

V noci na dnešok na talianskom ostrove Sicília vypukol nový požiar v blízkosti Katánie. Oheň zasiahol borovicový les a vynútil si evakuáciu kempu. Záchranári nasadili lietadlá Canadair určené na hasenie. Požiare v Palerme sa naopak dostávajú pod kontrolu a ľudia sa vracajú do svojich domovov, uviedol podľa serveru La Repubblica palermský starosta Roberto Lagalla.

Požiare na Sicílii zasiahli niekoľko historicky významných lokalít. Okrem iného plamene zničili budovu občerstvenia, ploty a niekoľko budov pre správu archeologického parku v Segeste na severozápade ostrova, píše talianska verzia televízie Sky. Zhorel aj komplex Vignagrande z roku 1860 pri Katánii, píše La Repubblica.

Na český honorárny konzulát v Palerme sa v utorok obrátil asi desať českých občanov. Niektorí sú vyplašení a majú väčšie obavy ako miestni obyvatelia, ktorí prevažne zostávajú v pokoji, povedala asistentka konzula. Podľa jej slov konzulát nemá presné údaje o tom, koľko českých občanov sa v oblasti nachádza.

Na videu môžete vidieť, ako sa oheň rozšíril až na frekventované vozovky a autá sa mu musia vyhýbať:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok