Na Kerčskom moste bola opäť prerušená doprava, dôvod nie je jasný

ta3 TASR
25.7.2023 06:56

Na Krymskom moste, ktorý spája anektovaný polostrov Krym s pevninským Ruskom, bola v pondelok neskoro večer na približne tri hodiny pozastavená doprava. Informoval o tom The Guardian, ktorý citoval vyjadrenia ruských predstaviteľov.

Na Kerčskom moste bola opäť prerušená doprava, dôvod nie je jasný
TASR/AP

Premávka na moste bola bez udania dôvodu odstavená na približne tri hodiny. Následne sa však podľa ruských úradov obnovila v oboch smeroch, informoval krátko pred polnocou The Guardian.

Dopravu pozastavili aj v sobotu

Cestná doprava cez Krymský most bola dvakrát nakrátko pozastavená aj uplynulú sobotu, a to taktiež bez udania dôvodu. Moskva neskôr informovala, že ukrajinský dron zasiahol na Krme muničný sklad, čo viedlo k evakuáciám tamojších obyvateľov aj dočasnému ochromeniu železničnej dopravy.

Krymský most, nazývaný aj Kerčský, sa stal ešte minulý pondelok terčom útokov pripisovaných Kyjevu. Výbuchy tam pripravili o život dvoch civilistov a dočasne vyradili z prevádzky časť tohto cestného mosta, ktorý sa len nedávno vrátil k plnej funkčnosti po tom, ako bol vážne poškodený pri podobnom útoku v októbri minulého roka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok