Novinár v prvej línii: Reportér agentúry utrpel zranenia pri útoku dronom

ta3/TASR
24.7.2023 17:40

Novinár francúzskej tlačovej agentúry AFP utrpel v pondelok zranenia pri útoku dronu, ku ktorému došlo v momente, keď nakrúcal videoreportáž na stanovišti ukrajinského delostrelectva v blízkosti východoukrajinského mesta Bachmut.

ONLINE: Ukrajina úspešne využíva bojovú stratégiu USA, vojaci odrazili ruské útoky pri Slavjansku a Bachmute
TASR/AP

Ako informovala agentúra AFP, zraneným novinárom je 35-ročný Dylan Collins, ktorý pracuje pre agentúru AFP od roku 2018 a v súčasnosti je koordinátorom videoservisu AFP pre Libanon a Sýriu. Na Ukrajinu pravidelne cestuje od začiatku ruskej invázie vo februári minulého roka, pričom v prvých dňoch vojny bol v hlavnom meste Kyjev.

Pri pondelkovom dronovom útoku v zalesnenej oblasti neďaleko Bachmutu utrpel Collins viacero zranení spôsobených črepinami.

Novinára evakuovali do neďalekej nemocnice, ktorej lekári uviedli, že nie je v ohrození života. Collins je pri vedomí a komunikuje, dodala AFP.

Epicentrum bojov

Bachmut bol celé mesiace epicentrom urputných bojov a do rúk ruskej armády padol v máji. Od začiatku svojej protiofenzívy v júni ukrajinské jednotky pomaly postupujú na sever a juh Bachmutu v snahe obkľúčiť ruské sily a nakoniec mesto znovu dobyť. Útoky ukrajinskej armády pozdĺž okrajových častí Bachmutu však narážajú na tvrdú ruskú obranu a mínové polia, sumarizovala vo svojej správe AFP.

Agentúra pripomenula, že v máji bol pri raketovom útoku neďaleko Bachmutu smrteľne zranený 32-ročný videoreportér AFP Arman Soldin.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok