Útok dronmi na Moskvu bol špeciálnou operáciou Ukrajiny, tvrdí zdroj z Kyjeva

ta3 TASR
24.7.2023 13:17

Útok dronmi, ktoré v pondelok nadránom poškodili dve budovy v ruskom hlavnom meste Moskva, bol "špeciálnou operáciou" ukrajinských ozbrojených síl, povedal tlačovej agentúre AFP zdroj z ukrajinskej armády.

"Dnešný útok dronmi na Moskvu bol špeciálnou operáciou GUR," povedal zdroj. GUR je vojenská tajná služba Ukrajiny. Ruské ministerstvo obrany predtým v pondelok oznámilo, že počas noci zastavilo ukrajinský "teroristický útok" dronmi na Moskvu.

K útoku prišlo deň po tom, čo Kyjev prisľúbil odplatu za ruský raketový útok na čiernomorský prístav v Odese. "Zastavili sme pokus kyjevského režimu spáchať teroristický útok prostredníctvom dvoch dronov na objekty na území Moskvy," uviedlo ministerstvo obrany. Dodalo, že neprišlo k žiadnym úmrtiam.

Ruská štátna tlačová agentúra TASS informovala, že jeden dron sa v Moskve zrútil neďaleko ministerstva obrany a druhý zasiahol obchodné centrum na Lichačovovej ulici. Ruská štátna agentúra RIA Novosti zverejnila video viditeľne poškodenej vrchnej časti budovy obchodného centra. Cestu v jeho blízkosti uzavreli.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok