Strom po strome, kilometer po kilometri. Ukrajinská armáda oslobodila ďalšie územie

ta3 TASR
24.7.2023 10:54

Ukrajinská armáda za uplynulý týždeň oslobodila viac ako 16 štvorcových kilometrov územia na juhu a východe krajiny. V pondelok to oznámila námestníčka ukrajinského ministra obrany Hanna Maľarová, informuje agentúra AFP.

Strom po strome, kilometer po kilometri. Ukrajinská armáda oslobodila ďalšie územie
TASR/AP

Maľarová spresnila, že ukrajinské sily oslobodili na juhu krajiny 12,6 štvorcového kilometra územia a ďalšie štyri štvorcové kilometre neďaleko mesta Bachmut na východe Ukrajiny.

Rusi útočili v Charkovskej oblasti

Dodala, že ruské sily "podnikli útoky" v okolí mesta Kupjansk v Charkovskej oblasti s cieľom vytlačiť ukrajinské jednotky za rieku Oskil. Ukrajinská armáda spustila očakávanú protiofenzívu zameranú na oslobodenie Ruskom okupovaného územia v júni.  

Putin hovorí, že Ukrajina zlyháva

Ruský prezident Vladimir Putin v nedeľu počas stretnutia so svojím bieloruským kolegom Alexandrom Lukašenkom povedal, že ukrajinská protiofenzíva zlyhala.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj minulý týždeň zopakoval svoje predchádzajúce vyjadrenia, že protiofenzíva postupuje pomalšie, ako by si želal. "Napriek tomu verím, že sa blížime k momentu, keď príslušné (bojové) akcie môžu nabrať tempo. Chápem, že je lepšie vidieť, že víťazstvo príde čím skôr. Toto chceme aj my," zdôraznil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok