Bratovi postrelenej Mišky hrozí väzenie. Vlámal sa na Mikulcov súkromný pozemok

ta3/noviny.sk
21.7.2023 09:50

Brat postrelenej kadetky Mišky môže skončiť za mrežami. A to len za to, že sa chcel porozprávať s bývalým ministrom vnútra Romanom Mikulcom. Krátko po nešťastnej udalosti na policajnej akadémii si s kamarátmi vypil a preskočil Mikulcov plot. Následne mu zaklopal na dvere. Za tento čin mu hrozí dlhší trest, než samotnému vyučujúcemu, ktorý kadetku postrelil, informujú noviny.sk.

Bratovi postrelenej Mišky hrozí väzenie. Vlámal sa na Mikulcov súkromný pozemok
donio.sk, TASR - Dano Veselský

Vyučujúci Vladimír Šeparnev pri tréningu postrelil kadetku Mišku. Pre zranenia je teraz na vozíku a jej brat Štefan to veľmi zle znášal, píšu noviny.sk. "Ležala na Kramároch. Sme chceli, aby ju preložili tam, kde patrí. Pretože ona ako policajtka patrí do nemocnice Sv. Michala, tam kde ležia všetci policajti. Chceli sme sa ho len spýtať. My sme tam nič nespravili. Boli sme tam asi 10 sekúnd. Zaklopali sme a odišli, no prišli policajti," opísal Štefan incident s Mikulcom.

"Ja som nebol vtedy doma. Preskočili plot, čo presne chceli, netuším. Či chceli niekomu ublížiť, alebo niečo urobiť, neviem. Niekde popíjali v blízkosti a neviem, či dostali nejaký "výborný" nápad," vyjadril sa k veci vtedajší minister vnútra.

Policajti brata kadetky zadržali. Jemu a jeho kamarátovi za tento skutok hrozí osem rokov za mrežami. Paradoxne, vyučujúcemu Šeparnevovi, ktorý Mišku na vozík posadil, hrozí iba päť rokov. "Moja sestra sa prebrala v nemocnici a mňa dva dni držali v CPZ ako nejakého teroristu," dodal Štefan.

Nikomu nechcel ublížiť

"Obvinené sú dve fyzické osoby na základe uznesenia vyšetrovateľa Policajného zboru, ktorý vzniesol obvinenie pre zločin porušovania domovej slobody. Pod dozorom prokurátora Okresnej prokuratúry Bratislava IV," informoval hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Juraj Chylo. 

"Je to naozaj smutné, lebo ja som nikomu neublížil, nič nerozbil. Len som sa ho chcel opýtať. A za opýtanie, aby hrozila sadzba 3 až 8 rokov, je podľa mňa nemysliteľné," pokračoval Štefan. 

K téme sa vyjadril aj policajný prezident Štefan Hamran. "Viem o tom incidente, viem, že to riešila polícia. Viem, že boli pristihnutí pritom skutku priamo na mieste činu. Akým spôsobom to riešili, neviem, ale môžem sa na to pozrieť," uviedol.

Štefan sa živí ako profesionálny rozhodca v hokejbale. Vraj ho jeho skutok mrzí. Ak by ho zaň odsúdili, znamenalo by to koniec jeho profesionálnej kariéry.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok